16. srpna 2017 • 15:28

Malečkův memoriál v Prostějově slibuje špičkové obsazení

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Tradičního Memoriálu Otmara Malečka na prostějovském velodromu se zúčastní v příštím týdnu dráhoví cyklisté z dvanácti zemí. Jednou z největších hvězd bude třiatřicetiletý Nizozemec Theo Bos, pětinásobný mistr světa a majitel stříbra ze sprintu na olympijských hrách v Aténách 2004.


Akce je už šestým rokem zařazena v první kategorii kalendáře UCI a je vrcholem domácí sezony dráhařů. "Hvězdných cyklistů se sejde na startu mnohem více. Mezi sprintery například mistr světa na kilometru Němec Joachim Eilers a Ukrajinec Andrej Vynokurov, který bude usilovat o třetí vítězství v Prostějově. Z vytrvalostních cyklistů přijede opět Ital Alex Buttazzoni, který se svým krajanem Michele Scartezzinim obhajuje prvenství v madisonu," uvedl na dnešní tiskové konferenci manažer závodu Ondřej Šrámek.

Z českých jezdců patří k favoritům ve sprintu jezdci Dukly Brno, v jejichž barvách se po doléčení zranění z loňského podzimu představí i Robin Wagner. "Už bychom se v tomto závodě mohli potkat s formou, kterou ladíme na říjnové mistrovství Evropy v Berlíně," poznamenal šéftrenér Dukly Brno Svatopluk Buchta.

Závody jsou na programu 24. a 25. srpna. Dvoudenní omnium mužů vyvrcholí v pátek bodovacím závodem. Program uzavře v pátek večer bodovací závod dvojic, který se tradičně jede jako Malečkův memoriál.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud