14. září 2017 • 08:58

Slalomářka Velez-Zuzulová je zraněná a nestihne začátek sezony

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Elitní slovenská slalomářka Veronika Velez-Zuzulová si při tréninku v Argentině vážně poranila koleno a nestihne začátek olympijské sezony. Třiatřicetiletá lyžařka, která byla v posledních dvou letech vždy celkově druhá ve Světovém poháru, se z Jižní Ameriky rychle vrátila do Evropy a podstoupí vyšetření.


Tato sezona s vrcholem na hrách v Pchjongčchangu měla být přitom pro Velez-Zuzulovou rozlučkovou. Podle spekulací slovenských médií má v koleni přetržený zkřížený vaz. "V podstatě je to to samé, co před čtyřmi lety. Jen tentokrát to odneslo pravé a ne levé koleno," posteskla si zkušená lyžařka a bývalá rivalka i kamarádka Šárky Strachové.

Ve Světovém poháru závodí šestnáct sezon, vybojovala pět vítězství a v dalších 30 závodech byla na stupních vítězů. Nikdy však nezískala malý glóbus za triumf ve slalomu. Minulou sezonu byla suverénní Američanka Mikaela Shiffrinová, loni Slovenku předčila v konečném pořadí disciplíny Švédka Frida Hansdotterová.

"V životě ne vždy to jde tak, jak bychom chtěli. Momentálně je to bolest a moře slz, ale věřím, že brzy přijde úsměv," napsala Velez-Zuzulová k fotografii při chůzi s berlemi na facebooku. "Vracím se do Evropy. Zatím nedokážu říct, co bude dál," dodala.

Určitě přijde o úvodní slalom SP ve finském Levi 11. listopadu. Na olympijských hrách startovala třikrát a byla nejlépe desátá ve Vancouveru. O hry v Soči ji připravilo poraněné koleno.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud