5. října 2017 • 16:19

Basketbalová kvalifikace by mohla být i s hráči z Evropské ligy

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Do kvalifikace basketbalistů o mistrovství světa by mohli zasáhnout i hráči z Evropské ligy. Původně je vedení soutěže nechtělo uvolnit kvůli sporům se světovou organizací FIBA a termínové kolizi, ale spor spěje ke kompromisu. Definitivně o tom kluby rozhodnou na pátečním jednání.


Podle původně oznámeného kalendáře FIBA se kvalifikace měla hrát ve čtvrtek 23. a úterý 27. listopadu, následně 22. a 25. února. Jenže vzhledem k tomu, že Euroliga si naplánovala zápasy právě do těchto reprezentačních oken, hrozilo, že se kvalifikace bude hrát bez nejlepších evropských hráčů. Po dlouhých jednáních mezi znesvářenými stranami se však zdá, že by se mohly dohodnout.

Vedení FIBA přistoupilo k návrhu, že reprezentační zápasy posune ze čtvrtka na pátek 24. listopadu a 23. února a po Eurolize chce, aby své zápasy hrála v úterky 21. listopadu a 20. února. To by dávalo hráčům možnost se během středy v klidu připojit k národním týmům a v pátek nastoupit v kvalifikaci. Euroligové kluby to mají v pátek posvětit na jednání v Barceloně.

Pokud se tak stane, česká reprezentace by teoreticky mohla využít služeb své opory Jana Veselého, který obléká dres euroligového šampiona Fenerbahce Istanbul. Na mistrovství Evropy sice kvůli přípravě na novou sezonu nereprezentoval, ale nyní by mohl týmu opět pomoci.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud