12. října 2017 • 10:25

Bylo by fajn překonat rekord na Spartě, řekl plzeňský Hejda

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Obránce Lukáš Hejda věří, že fotbalisté Plzně navážou na své výkony a výsledky před reprezentační pauzou a symbolicky v nedělním duelu 10. ligového kola na Spartě překonají desátým vítězstvím její nejlepší vstup do sezony z roku 2011. Stoper Viktorie si zároveň nemyslí, že na šlágr bude mít vliv fakt, že letenský soupeř ztrácí na Západočechy už dvanáct bodů.


"Samozřejmě propad v tabulce u Sparty nějaký je, máme na ni náskok, takže se nám může hrát malinko líp. Ale myslím, že zrovna na Spartě je úplně jedno, jestli jsou pátí nebo šestí. Na Letné je to vždy vypjaté, takže to určitě rozhodovat nebude," řekl pro klubový web Hejda.

Jeho celek může desátým vítězstvím překonat rekordní vstup do soutěže v podání Sparty, která v roce 2011 vyhrála prvních devět kol. "Malinko jsme se o tom s klukama bavili, že zrovna na Spartě je to specifické. Jo, bylo by fajn to překonat na Spartě," uvedl s úsměvem Hejda.

"Věřím, že navážeme na výsledky před reprezentační pauzou, protože myslím, že jsme do té doby hráli i kvalitní fotbal. Hlavně jsme pořád vyhrávali. Minule když jsme začínali po reprezentační pauze, tak se nám dařilo hodně a vyhráli jsme v Liberci (3:0). Doufám, že takhle budeme pokračovat dál," dodal sedmadvacetiletý stoper.

Jeho tým vyhrál nad Spartou pět z posledních šesti ligových zápasů, minule na jaře ale na Letné prohrál 0:2. "Ten zápas si moc dobře pamatuji. Dá se říct, že nám vše drhlo. Takže samozřejmě nějaká motivace odčinit to může být. Ale teď koukáme na náš ročník, kdy se nám velice daří. Sparta je trošku v útlumu, takže samozřejmě budeme chtít vyhrát," řekl Hejda.

V obraně si se spoluhráči chtějí dát velký pozor na sparťanského kanonýra Davida Lafatu. "Pro obranu je vždy nepříjemný. Ale jinak je Sparta momentálně tak nečitelná, že sestava může být jakákoliv, takže připravovat se na jednoho dva hráče je těžké. Lafatu všichni známe, výborný střelec, umí se v pokutovém území dobře orientovat," uvedl Hejda.

Na Spartě působil od mládeže a nakoukl tam do velkého fotbalu. Do Plzně zamířil z Letné před sezonou 2012/13. "Když jsem přišel ze Sparty, první dva roky jsem to vnímal. Nějaké hecovačky asi byly, ale teď už je to dlouho, neřeším to. Samozřejmě zápasy na Letné jsou vždy vyhecované, takže baví všechny. Těším se a doufám ve vítězný konec," dodal Hejda.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud