13. října 2017 • 11:38

Hokejisty Liberce posílí kanadský útočník Redenbach

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Liberce získali do týmu novou ofenzivní posilu Tylera Redenbacha. S vedením Bílých Tygrů se třiatřicetiletý kanadský útočník dohodl podle klubového webu na smlouvě do konce dubna příštího roku. Redenbach se tak po krátké odmlce vrací do české extraligy, v níž odehrál předchozí dvě sezony.


Severočeši se jeho příchodem snaží zacelit mezeru, jež vznikla dlouhodobějším zraněním slovenského útočníka Mária Bližňáka. "Hráče podobného typu se nám nedařilo nahradit někým z širšího kádru. Tyler je čistokrevný centr, silný na vhazování a nebezpečný v přesilových hrách," uvedl trenér Filip Pešán, který je v klubu zároveň i sportovním ředitelem.

Redenbach, kterého si při draftu NHL v roce 2003 vybrala jako celkově 77. hráče Arizona, ale slavnou soutěž nikdy neokusil, přišel do extraligy před dvěma lety z Davosu. Většinu zápasů odehrál za Pardubice, v závěru minulého ročníku vypomohl během hostování Třinci. V součtu za obě sezony odehrál 94 utkání a připsal si 65 bodů za 23 gólů a 42 asistencí.

Tuto sezonu zahájil v Tappaře Tampere a v nejvyšší finské soutěži si připsal za 10 utkání jednu trefu. V dresu obhájců stříbra z minulého ročníku by se mohl Redenbach poprvé představit již v dnešním souboji 12. kola na ledě Plzně.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud