18. října 2017 • 08:25

Kloppovi udělala rekordní výhra radost: Byl to vyspělý výkon

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Trenér fotbalistů Liverpoolu Jürgen Klopp měl radost, že jeho tým úterní výhrou 7:0 v Lize mistrů v Mariboru překonal anglické maximum v soutěži. Podle německého kouče nebude pro další kluby snadné podobný výkon zopakovat a rekord překonat.


Liverpool se po dvou remízách dočkal prvního vítězství a hned ve velkém stylu. První poločas ve Slovinsku vyhrál 4:0 a po přestávce přidal další tři branky. Dvěma góly se na rekordní venkovní výhře anglických zástupců v Lize mistrů v historii podíleli Mohamed Salah a Roberto Firmino.

Dosavadní anglické maximum ze zápasů na hřištích soupeře byla dvě vítězství 6:0, které v roce 1986 zaznamenal Leeds v Oslu nad tamním Lynem a Manchester United stejným poměrem triumfoval nad Shamrockem Rovers v roce 1957.

"O rekordu jsem se dozvěděl až po zápase a je to skvělé. Historie Liverpoolu je jak přeplněná krosna, takže je příjemné přispět do ní dalším kouskem," citoval Kloppa server BBC. "Navíc bude velmi těžké rekord vylepšit, protože vyhrát 7:0 je opravdu výjimečné. Ukazuje to, že jsme hráli neuvěřitelně dobře," dodal.

Podle Kloppa podali hráči Liverpoolu vyspělý výkon. "Radost mám především z toho, že jsme po přestávce nepolevili a kontrolovali jsme zápas," prohlásil. "Když v podobných zápasech nepodáte stoprocentní výkon, můžete se hodně trápit. Předvedli jsme velmi vyspělý a líbivý výkon," přidal.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud