22. října 2017 • 22:10

V té euforii jsme museli vyhrát, prohlásil zlínský gólman Kašík

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Zlína předvedli na domácím ledě proti Liberci další ze svých obratů v probíhající extraligové sezoně. Tentokráte s Bílými Tygry ještě tři minuty před koncem prohrávali 0:2, nakonec ale Berani berou dva body za výhru v prodloužení.


"Je to neskutečné! Soupeř nás drtil a pak jsme se štěstím vyrovnali. V prodloužení jsme už museli vyhrát, jeli jsme na euforii," řekl po skvělém obratu zlínský gólman Libor Kašík. Liberec tím pádem přišel o první tříbodovou výhru venku, Berani si naopak vzali zpět body, které právě na severu Čech ztratili. Ve třetím kole odjeli zpod Ještědu s prázdnou, přestože ještě po dvou třetinách vedli 2:0 a nakonec prohráli 2:3.

Poslední čtyři kola ale Berani jen dotahují. S Plzní z 1:4 do prodloužení, s Vítkovicemi z 1:4 na 3:4, s Pardubicemi z 0:2 na 3:2, dnes s Libercem. "Kdybychom vždycky vymazali pár minut zápasu, vyhrávali bychom. Takto to dál nejde. Ale musíme to brát pozitivně, že ten tým má sílu vždy zabojovat," zůstává optimistický pětadvacetiletý gólman.

Liberec si dnes vedení vybudoval během prvních dvou minut druhé třetiny, ve které celkově dvacetkrát zacílil mezi tyče zlínské branky. "Z toho plynuly góly, střely, dorážky a bylo to. Šli do toho tak, jak se má jít," uznal Kašík.

Jeho tým naopak vyrovnal při závěrečné čtyřminutové power play. Při ní se ale musel domácí muž v masce dobře rozmýšlet a číst hru. Byl totiž odvolán v moment, kdy jeho spoluhráči neměli puk úplně pod kontrolou. "Vypadalo to špatně, ale rozhodl jsem se jet. Nešlo to už vrátit; jak se jednou rozhodnete, musíte jet. Naštěstí jsme neinkasovali a naopak ten hráč navíc nám potom pomohl," popsal Kašík, který za celý zápas kryl 28 střel.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud