16. listopadu 2017 • 07:37

Hlavně že jsme ukradli bod navíc, radoval se liberecký Jánošík

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejový obránce Liberce Adam Jánošík v 21. kole extraligy vyrovnal své střelecké maximum v soutěži, ze čtvrté branky v sezoně měl o to větší radost, že v prodloužení rozhodl o výhře Bílých Tygrů nad Spartou 5:4.


"Jsem hlavně rád, že jsme dokázali zvítězit a ukradli tak bod navíc. Se Spartou je to vždy těžký zápas, střetly se dva kvalitní týmy. Celé utkání to bylo takové nahoru dolů, tahali jsme se o vedení. Myslím si, že oba týmy předvedly kvalitní hokej a zápas se musel každému líbit," řekl Jánošík po utkání.

Dobře si uvědomoval, že prodloužení je i o štěstí v koncovce. "Už to bylo vabank. Nakonec se nám ale podařilo urvat bod navíc," prohlásil slovenský bek. "Tlačil jsem se dopředu, dostal jsem dobrou přihrávku do jízdy od Martina Bakoše a vzniklo tak přečíslení. Moc už jsem pak nevymýšlel a snažil se tvrdě vystřelit. Naštěstí se mi podařilo trefit přesně," radoval se Jánošík, který se prosadil již po 57 sekundách nastavené hry.

Rodák ze Spišské Nové Vsi měl v posledních dnech velmi náročný program. Vedle odvetného utkání hokejové Ligy mistrů absolvoval v barvách Slovenska také Německý pohár. Dnes už ale opět hájil barvy Bílých Tygrů a na únavu prý vůbec nemyslel. "Bylo to náročné, ale beru to tak, jak to je. Možná pro mě bylo i lepší, že jsem zůstal v tempu. Únavu jsem během zápasu nepociťoval," uvedl účastník dvou světových šampionátů.

Liberec se v posledních zápasech herně i výsledkově zvedá. V osmifinále Ligy mistrů dokázal vyřadit švédskou Frölundu a v extralize bodoval v sedmém z posledních osmi utkání. Severočeši tak v tabulce poskočili na devátou příčku.

"Vítězství v Lize mistrů nám určitě pomohlo a dodalo sebevědomí. Už předtím jsme měli takovou menší šňůru, poté ale přišla reprezentační pauza. Možná nám nepřišla ani tak moc vhod. Dnes jsme to ale urvali a jsme zase zpět. Doufám, že tak budeme pokračovat i v dalších zápasech a vyhrávat i nadále," přál si Jánošík.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud