16. listopadu 2017 • 12:41

Jarůšek: Chci pomoct Spartě a vrátit se do reprezentace

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Útočník Richard Jarůšek má pomoct hokejové Spartě ke zlepšeným výkonům a výraznému vzestupu v extraligové tabulce. Šestadvacetiletého hráče širšího kádru reprezentace získali Pražané ve středu z Hradce Králové a věří, že pod vedením trenéra Františka Výborného naváže na výkony z Mladé Boleslavi, které jej loni katapultovaly až na mistrovství světa v Rusku. Ve zlepšení své vlastní i Sparty věří také Jarůšek, který se chce do národního týmu vrátit.


"Určitě je výhoda, že tady František Výborný je. Znám ho a je to skvělý trenér. On zná mě a ví, co ode mě může čekat," řekl Jarůšek v rozhovoru pro ČTK a sport.cz po dnešním prvním tréninku s novými spoluhráči. "Těšil jsem se. Dnes to bylo výjimečné, byl tam trenér bruslení a půlka tréninku byla o bruslení, což je trochu nezvyk," doplnil šestadvacetiletý hráč.

Trenéři jej zařadili do útočné formace s kapitánem Jaroslavem Hlinkou a Petrem Vránou, klíčovými hráči Sparty, kterým se ale zatím moc nedaří. "Oba jsou to skvělí hráči. Doufám, že nám to spolu půjde. Trénovali jsme spolu poprvé, ale už tam bylo vidět, že nám to docela jde. Snad se to potvrdí i v pátek," přál si Jarůšek, který zápasovou premiéru za Spartu prožije v domácím duelu s Olomoucí. "Chtěl jsem hrát už ve středu v Liberci, ale bohužel se to nestihlo," uvedl.

O jeho odchodu z Hradce Králové se jednalo již delší dobu. Ambiciózním Východočechům nevyšel úvod sezony a Jarůškovo jméno se objevovalo v souvislosti s možnými změnami. Byl blízko odchodu do Litvínova, ale pak se několikrát střelecky prosadil a v týmu zůstal. Sám však požádal o uvolnění do jiného klubu.

"Napřed tam byl impulz od nich, pak ode mě. Trenéři i manažer začali být se mnou spokojení, ale já jsem říkal, že bych chtěl být uvolněn a to se podařilo," řekl Jarůšek.

Přestože podle svých slov s trenérem Václavem Sýkorou ani jeho asistenty problém neměl, nebyl spokojený se svým herním vytížením. "Před sezonou mi něco slíbili, ale bohužel to nesplnili. Každý hráč chce hrát co nejvíce a já nejsem výjimka. Chci se dostat zpět do reprezentace a podávat výkony minimálně jako loni. Kvůli tomu jsem přestoupil a doufám, že ve Spartě se mi to podaří," podotkl.

Názor nezměnil ani poté, co se v Hradci přesunul ze čtvrté formace do elitní. "Už jsem byl rozhodnutý, že tam nezůstanu," přiznal Jarůšek. Výtky ke své slabé produktivitě ale chápal. "Byl jsem si vědomý, že mi to tam nepadalo. Šance jsem si vytvářel a říkal si, že je to jen otázka času. Na každého hráče někdy padne deka, ale pak mu to začne padat. Já nebyl výjimka a věřil jsem, že to protrhnu. Bohužel mě dali do čtvrté lajny a tam člověk nechodí tak pravidelně na led. Chtěl jsme hrát více. S trenérem jsme si to vyříkali, bavili jsme se o tom na rovinu," řekl Jarůšek.

Ve Spartě by měl dostat na ledě dostatek prostoru. Odchovanec Komety Brno jej chce využít k tomu, aby se vrátil do reprezentace a zabojoval o nominaci na olympiádu. "Kdybych ji nenosil v hlavě, tak by to asi bylo špatné. Každý hráč má cíle, já taky. Chci se tam dostat, ale záleží to jen na mně. Teď chci podávat výkony, které jsem podával a pomoct Spartě nahoru. Tam, kde se nachází, ji nikdo - hráči, vedení, fanoušci - nechce vidět. Když já pomůžu Spartě, ona třeba pomůže mně do reprezentace," dodal Jarůšek, který oblékl dres národního týmu naposledy loni v listopadu na turnaji Karjala.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud