1. prosince 2017 • 23:21

Nakonec se povedl gól do správné sítě, oddychl si Frydrych

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Vskutku neobvyklý zápas proti svému bývalému klubu Baníku Ostrava odehrál slávistický fotbalista Michal Frydrych. Sedmadvacetiletý obránce nejprve v osmé minutě smolným vlastním gólem poslal hosty v Edenu do vedení, ale v 28. minutě svou první trefou v ligové sezoně otočil stav a rozhodl o výhře favorita 2:1 v posledním podzimním kole. Z úctu ke slezskému celku, jehož je odchovancem, trefu příliš neslavil.


"Už před výkopem jsem se na zápas hodně těšil. Začátek mi moc nepomohl, když jsem si dal vlastní gól. Ale věřil jsem, že mám v sobě takovou sílu, abychom to obrátili," řekl Frydrych novinářům.

"Věděl jsem, že to budu potřebovat nějak odčinit a klukům to nějak vrátit, abychom se dostali zpět do zápasu. Už Milan Škoda mi pomohl tím, že vyrovnal na 1:1. A nakonec se mi povedlo dát gól do té správné sítě a otočil jsem to," dodal Frydrych.

Málokomu se stane, aby ho vyvolávali fanoušci obou klubů po gólech do jedné i druhé branky. V osmé minutě se snažil uklidit centr Roberta Hrubého na roh, ale místo toho trefil vlastní síť. "Takhle jsem si to úplně nepředstavoval. Nevěděl jsem, jak blízko je za mnou ten hráč, tak jsem to chtěl jen placírkou posunout na roh. Trefil jsem to chráničem, tak se mi to špatně odrazilo," podotkl Frydrych.

V 28. minutě otočil stav poté, co z voleje napálil míč po obloučku od spoluhráče Dannyho. "Danny to dal pěkně z první za obranu, já jsem to v plném běhu trefil přímým nártem na první tyč a naštěstí to tam prošlo. Mám respekt ke klubu, který mě vychoval, tak jsem se ne úplně radoval," uvedl Frydrych.

Vydřené výhry nad nováčkem si velmi cenil. Slavia v minulém kole jen remizovala v Jablonci a v boji o druhé místo si nemohla dovolit zaváhání. "Minulý domácí zápas s Duklou jsme vyhráli 5:0. Dnešních tří bodů si ceníme víc, protože to bylo opravdu vydřené. Potřebovali jsme se také naladit na čtvrtek, abychom zvládli důležitý zápas, který rozhodne o tom, jestli postoupíme v pohárech do jara, nebo ne," připomněl poslední duel podzimu v Evropské lize doma s Astanou.

V domácí lize ztrácí Slavia jako obhájce trofeje na vedoucí Plzeň 11 bodů a Viktoria má navíc k dobru zápas s Jabloncem. "Určitě nejsme spokojeni. Chtěli jsme mít více bodů, být první, to se nám nepodařilo. Měli jsme nějaké problémy, nějaké remízy hlavně venku. I nějaké porážky přišly. Mělo to být lepší," dodal Frydrych.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud