4. prosince 2017 • 18:27

Ostrava měla kopat penaltu, druhý gól Plzně byl z ofsajdu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR na svém dnešním zasedání potvrdila, že sudí Jan Jílek chyboval, když v pátečním utkání 16. kola první ligy mezi Slavií a Ostravou nenařídil pro Baník v 85. minutě pokutový kop za faul na Milana Baroše. Hosté duel prohráli 1:2.


K incidentu došlo pět minut před koncem, kdy Baroš vbíhal do pokutového území, zpracovával si přihrávku a po kontaktu s obráncem Slavie Jakubem Jugasem spadl. Sudí Jílek však jen gestem ukázal, ať bývalý reprezentant vstane ze hřiště, a nechal pokračovat ve hře, což kapitán Baníku nelibě nesl a po utkání Jílka vulgárně urážel.

Komise mu dala v jeho volání po penaltě za pravdu, ale zároveň Jílkovi vytknula, že Barošovi za jeho chování po utkání neudělil červenou kartu. Chováním Baroše se bude zabývat i disciplinární komise.

Chyby se dopustil také asistent Ivo Nádvorník, když v sobotním utkání mezi Plzní a Jabloncem (2:0) přehlédl ofsajd před druhým gólem Plzně. Autor branky Michael Krmenčík totiž stál hluboko za obranou v době, kdy Daniel Kolář vystřelil. Míč se pak od tyče odrazil právě ke Krmenčíkovi, který v tu dobu už byl před obránci, ale jeho branka kvůli předchozímu postavení mimo hru neměla platit.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud