5. prosince 2017 • 11:22

Síla Češek je ve hře srdcem, říká bývalá reprezentantka Fleková

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Sílu ve hře srdcem a v kolektivu vidí na mistrovství světa v Německu u českých házenkářek bývalá nejlepší hráčka ČR Lenka Fleková. Zápasy sleduje i s rodinou doma u televize. Pamatuje nespočet šampionátů i 13. místo z roku 1997, které je nejlepším umístěním českého týmu na mistrovství světa za posledních 20 let.


Od té doby se házená velmi rychlila, padá mnoho branek a divákům se to musí líbit, řekla ČTK Fleková. Podle ní by české reprezentanty mohly postoupit do osmifinále a být úspěšné i v něm.

Češky mají po dvou zápasech základní skupiny na kontě výhry nad Argentinou i Polskem a postup do hlavní fáze si mohou s předstihem zajistit už dnes od 18:00 proti Švédsku. Potom je čekají ještě Norky a Maďarky.

"Myslím, že když holky budou bojovat a hrát srdcem, jako hrály druhou půlku s Polskem, měly by postoupit ze skupiny. Pak by záleželo na tom, koho dostanou, jestli nebudou zraněné a unavené, ale myslím si, že i osmifinále by mohly uhrát," řekla dvaačtyřicetiletá spojka.

Kariéru už uzavřela, předtím byla oporou interligového Veselí nad Moravou. S ním dosáhla na několik titulů mistryně ČR stejně jako v minulosti s Ostravou.

Podle Flekové je síla Češek v kolektivu. "Holky hrají srdcem. Nejsou tam žádné velké individuality, ale hrají to proto, že je to baví. Dělají to pro kolektiv, jedna pro druhou. Když je v týmu nějaká velká hvězda, má třeba jiné priority, chce ukázat sama sebe. Náš tým ale bojuje kolektivně a realizační tým pracuje výborně," řekla Fleková.

Podle ní odpovědnost leží především na starších hráčkách, jako jsou Michaela Hrbková nebo Iveta Luzumová. "Očekává se od nich, že by měly tým táhnout. Mně se ale ještě líbí Jeřábková. Je sice mladá, ale umí to vzít na sebe a využívá tvrdé střelby z dálky. I ve vypjatých momentech, kdy by některé hráčky podržely míč, ona se nebojí a to je dobře," pochválila Fleková jednadvacetiletou spojku interligového Mostu.

Házenou sleduje doma s manželem a čtrnáctiletou dcerou Lucií, která také hraje. "Ukazuju jí, jak by to mohlo vypadat a jak nemělo. Holkám držíme pěsti a vzkázala bych jim, ať táhnou za jeden provaz jako doposud," uzavřela Fleková.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud