5. prosince 2017 • 12:45

Na Zlatou tretru přijede mistr světa ve vrhu koulí Tom Walsh

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Na Zlatou tretru do Ostravy příští rok přijede mistr světa ve vrhu koulí Tom Walsh. Chybět by neměl ani český rekordman Tomáš Staněk, který skončil na MS čtvrtý. V tiskové zprávě to dnes oznámili pořadatelé mítinku, který se uskuteční 13. června 2018. Dnes se na něj začaly prodávat vstupenky.


Zlatá tretra při 57. ročníku vstoupí do éry bez Usaina Bolta. Slavný jamajský sprinter byl od roku 2006 devětkrát hlavní hvězdou mítinku a letos v červnu se s Ostravou emotivně rozloučil.

K ozdobám příštího ročníku by měla patřit mužská soutěž ve vrhu koulí, která se uskuteční v hlavním programu na novém místě na stadionu ve Vítkovicích. V ohrožení může být rekord mítinku 21,77, který drží od roku 2007 Američan Reese Hoffa. Walsh je výkonem 22,21 metru oceánským rekordmanem, Staňkův osobní i český rekord má hodnotu 22,01.

Hlavní program Zlaté tretry se uskuteční ve středu 13. června, což je krátce před zahájením mistrovství světa ve fotbale. Vstupenky se prodávají od dnešního poledne prostřednictvím sítě Ticket-Art. Na hlavní tribunu jsou k dispozici za 1500 a 1000 korun, na ostatní části stadionu stojí 200 a 300 korun. Den před hlavním programem Zlaté tretry bude tradičně vrhačský předprogram.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud