8. prosince 2017 • 20:58

V souboji trápících se týmu porazily Pardubice Chomutov 5:2

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Pardubic porazili ve 29. kole extraligy Chomutov 5:2 a po třech prohrách se radovali z výhry. Dynamo se i díky gólu a dvěma asistencím Petra Sýkory posunulo na 10. místo tabulky. Piráti prohráli počtvrté v řadě a už třináct utkání čekají na výhru za tři body.


"Na zápas jsme se velice pečlivě připravili, věděli jsme, že je pro nás velmi důležitý. Hráči výborně dodržovali taktiku a hodně nám pomohli fanoušci, ti nám dodali sílu. Kluci bojovali celý zápas, hráli obětavě a lehali do střel," pochvaloval si po zápase trenér domácích Pavel Marek.

Ani jeden tým se před zápasem nenacházel v ideální formě, oba soupeři měli na kontě tři porážky v řadě, a tak se dal očekávat hodně defenzivní zápas. Už první třetina ale nabídla překvapivě čtyři branky.

Skóre otevřel v páté minutě po dobré práci před brankou Petr Sýkora a led zasypali plyšáci na pomoc dětem z dětských domovů. Chomutov následně promarnil 44 vteřin hry v pěti proti třem, ale v 10. minutě přesto šikovnou tečí srovnal Poletín.

Smírný stav trval pět minut. Chomutov se opakovaně vyfauloval na Maroszovi, Tomica za zbytečný faul inkasoval trest do konce utkání, a Pardubice dvakrát trestaly. V 15. minutě jim vrátil vedení sám Marosz a za dvě minuty po skvělé Sýkorově přihrávce trefil odkrytou branku Trončinský.

"Zatím mi to tam padá a hlavně sbíráme body jako tým. Jsem vděčný za to, jaký prostor dostávám, ale je mi jasné, že to musím vracet. To se mi snad zatím daří," řekl po utkání Rostislav Marosz, který na východě Čech hostuje z Třince a v 16 zápasech nasbíral 14 bodů.

Další gól už Dynamo v pětiminutové přesilovce nepřidalo a ve druhé třetině šance na obou stranách vymizely úplně. Domácímu týmu dvoubrankové vedení stačilo a Chomutovu to dopředu drhlo. Nic na tom nezměnily ani tvrdé pokusy Petra Sýkory a hostujícího Dietze, při kterých se zaskvěli brankáři. Laco měl dost práce ještě s pokusem Poulíčka při rychlém přečíslení.

Gólový půst trval až do 42. minuty, kdy se prosadil dorážející Treille a přiblížil Dynamo ke třem bodům. Francouzský útočník pak při hře čtyři na čtyři krásnou střelou do horního rohu branky upravil skóre na 5:1. Až v té chvíle se Piráti vzchopili a tečující Skokan snížil znovu na tříbrankový rozdíl. Další gól už ale Chomutov nevstřelil ani v přesilovce, a tak třízápasovou šňůru porážek ukončily Pardubice.

"Zápas nám prohrály individuální chyby. Začali jsme dobře, ve hře pět na pět to bylo vyrovnané, ale pak přišly chyby a vyloučení, která domácí potrestali," řekl obránce hostů Stanislav Dietz.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud