9. prosince 2017 • 21:09

Ratajová bojovala i se zraněním a bronz podle ní byl blízko

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Se sebezapřením nastoupila do boje o bronz na mistrovství světa florbalistek v Bratislavě česká útočnice Denisa Ratajová, která minulé dva zápasy vynechala se zraněným zadním stehenním svalem. V duelu se Švýcarskem se snažila stejně jako celý tým dát do boje o vysněnou medaili veškeré síly, ale nakonec byla po prohře 2:3 zklamaná.


"My se snažily do toho dát všechno a skoro se to podařilo," řekla smutně Ratajová po utkání, v kterém Češky dvakrát vedly. Zápas ale rozhodla hattrickem Corin Rüttimanová. "Ona je hodně silná. Přišlo mi celkově, že Švýcarky byly asi silnější na balónku, měly víc střel."

Sama mohla dát do hry jen tolik, co jí dovolilo zranění. "Bylo to cítit, ale snažila jsem se jít přes bolest. Je pravda, že mě to omezovalo, ale snažila jsem se do toho jít s rozumem. Nebylo to zase tak hrozné," popsala Ratajová, která se zranila v pondělí na začátku třetí třetiny zápasu s Norskem.

Vynechala pak čtvrtfinále s Polskem (10:4) i semifinále se Švédskem (1:7). "Vyčkávali jsme, zkusili jsme to i před semifinále, ale nešlo to. Dneska jsem zkusila rozcvičku. Bylo to o bronz, o medaili. Člověk chce hrát," popsala. Na zápas byla hodně nahecovaná a natěšená. "Poslední dva zápasy holky skvěle odmakaly, dostaly formu a moc jsem se těšila."

Dvaadvacetiletá hráčka finského SB-Pro věří, že český výběr může v budoucnu výkonnostně růst. "Myslím, že to je super tým. Je mladý a můžeme se posunout, že budeme víc konkurenceschopnější," naznačila, že by si přála dohnat medailové trio Švédsko, Finsko, Švýcarsko.

Je jí jasné, že by pomohlo, kdyby vedle ní a Elišky Krupnové ze švédského celku Pixbo Wallenstam působilo více reprezentantek ve Finsku i Švédsku. "Ale jsme amatérský sport a těžko se rozhoduje kvůli práci a škole. Uvidíme, co ty další sezony," prohlásila.

Potěšila ji podpora českých fanoušků v Bratislavě. "Bylo to super. Měla jsem radost, že lidi přijeli. Bratislava není daleko a atmosféra byla výborná. Za dva roky ve Švýcarsku snad bude taky taková," prohlásila.

Přiznala, že bude chvilku trvat, než zklamání ze čtvrtého místa překoná. "Budu nad tím polopřemýšlet. Teď máme přes Vánoce volno, aby se hlava vyčistila. Pak zase pokračuje sezona a musíme se na to soustředit," dodala Ratajová, která musela strávit čtvrté místo už na svém premiérovém šampionátu před dvěma roky v Tampere.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud