12. prosince 2017 • 19:56

Fury může znovu boxovat, dostal trest, který mu dnes vyprší

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Bývalý profesionální mistr světa těžké váhy Tyson Fury může znovu boxovat. Devětadvacetiletý kontroverzní Brit dostal od domácí antidopingové agentury UKAD za pozitivní test z předloňského února dvouletý trest se zpětnou platností od 13. prosince 2015, sankce mu tedy vyprší dnes o půlnoci.


Kompromisním verdiktem skončil jeho dlouhodobý spor s UKAD, která případ začala řešit až vloni v létě, načež vedení britského boxu pozastavilo Furymu platnost profesionální licence. O její navrácení nyní může boxer požádat.

Fury odevzdal v únoru 2015 vzorek moči pozitivní na anabolický steroid nandrolon. Vždy trval na tom, že vědomě či úmyslně nikdy pravidla o dopingu neporušil, podle prohlášení UKAD nicméně nyní uznal, že se proti regulím provinil, a akceptoval navrženou podobu dvouletého trestu.

"Můžu teď tu noční můru posledních dvou let hodit za hlavu. Příští rok se vrátím, silnější než dřív a připravený získat zpět tituly, které mi patří," citovala Furyho britská média.

Fury naposledy boxoval v listopadu 2015, kdy v zápase o titul senzačně porazil Ukrajince Vladimira Klička. Kvůli zdravotnímu stavu pak plánovanou odvetu dvakrát odložil a loni v říjnu se vzdal titulů organizací WBO a WBA. Krátce předtím přiznal psychické problémy a oznámil, že se opíjel a bral kokain, aby se vyrovnal s depresemi.

Výsledek jeho utkání s Kličkem ponechala UKAD v platnosti, přestože k souboji došlo až po dopingovém provinění. V profesionálním ringu má Fury bilanci 25 vítězství a žádnou porážku.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud