20. prosince 2017 • 11:03

Krasobruslařka Dušková se po operaci kolena vrátila na led

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Krasobruslařka Anna Dušková se po operaci kolena, kterou absolvovala na začátku listopadu, vrátila na led. Na facebooku zveřejnila video z prvního bruslení s partnerem Martinem Bidařem, se kterým na lednovém mistrovství Evropy v Ostravě skončila sedmá v kategorii sportovních dvojic. Pochvalovala si, jak dobře to šlo.


Juniorští mistři světa z roku 2016 návrat směřují k únorovým olympijským hrám v Pchjongčchangu, kam se kvalifikovali v září ještě před zraněním Duškové. Ta si na začátku listopadu při pádu přetrhla kolenní vaz a musela na operaci. Rekonvalescence zatím probíhá dobře a pozitivní pocity měla Dušková i z prvního tréninku na ledě. "Nikdy jsem si nemyslela, že budu oslavovat, když zvládnu přešlapovat dopředu. Ale šlo to lépe, než jsem čekala," uvedla s úsměvem na facebooku.

Nejnadějnější čeští krasobruslaři současnosti by rádi prožili v Koreji svoji olympijskou premiéru. Nepočítají se startem na lednovém mistrovství Evropy, i když je svaz do nominace zařadil s poznámkou, že se rozhodne podle jejich aktuálního stavu a doporučení trenérky Evy Horklové a lékařů.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud