Jakub Dvořák
26. února 2017 • 20:39

Sparťanské baroko v akci. Stopeři svými hrubkami sráží tým

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Doplatila na to ve dvojzápase Evropské ligy s Rostovem. V neděli se to opakovalo také při ligovém utkání v Jablonci. Největší slabinou současné Sparty jsou její stopeři. Právě zaváhání dvojice Holek – Kadlec rozhodly o porážce 1:3.



V Evropské lize s ruským Rostovem vedle sebe nastoupilo duo Michal Kadlec a Ondřej Mazuch, v lize zase Mazucha nahradil Mario Holek . Sparťanští trenéři to zdůvodňovali tím, aby rozložili síly mezi více hráčů. Jenže ani jedna varianta se neosvědčila.

Proti Rostovu předváděl obrovské hrubky Ondřej Mazuch. Svojí nízkou obratností, malou rychlostí a nekonstruktivní rozehrávkou si řekl o to, aby ze sestavy vypadl. Pro duel v Jablonci tak Sparta vsadila na Holka s Kadlecem, ale hra obrany se nezlepšila. Naopak.

Rozehrávka do krajů trvala dlouho, kolmé pasy jako kdyby měli stopeři zakázané. Vše korunovaly dvě chyby, po kterých se Jablonec ujal vedení. Jako první prohrál souboj Michal Kadlec s Martinem Doležalem a odražený míč napálil za Koubkova záda Mirzad Mehanovič. U druhého gólu zase zaspal Mario Holek, který si nepohlídal aktivního Mehanoviče a bosenský fotbalista opět z prvního doteku propálil Koubka .

Trenéři však nemohli do složení obrany nijak zasáhnout. Costa , který ve středu pole může nastoupit, se v úvodu zápasu zranil a Mazuch nebyl ani mezi náhradníky.

CELÝ SESTŘIH: Jablonec - Sparta 3:1. Domácí rozhodli v úvodu, pálil Mehanovič
Video se připravuje ...

Hra hostujícího celku se tak po celý zápas opírala o příliš pomalou a především nejistou rozehrávku, se kterou rozjetý domácí celek nemohla nijak překvapit. Ofenzivní trojice Čermák, Néstor a Sáček sice dělala všechno, co bylo v jejich silách, ale moment překvapení do zformované defenzivy Severočechů nepřicházel.

To, jak sparťanští stopeři ke své práci přistupují, v současnosti připomíná slavné „Brücknerovo baroko.“

Jenže na výběr aktuálně na Letné moc nemají. K dispozici jsou zmínění hříšníci Holek, Michal Kadlec, Mazuch. Na marodce je zimní posila David Hovorka, v Jablonci na ní přibyl Costa. Nadějní mladíci David Březina a Daniel Köstl působí ve Vlašimi.

Pokud to Sparta s útokem na mistrovský titul myslí opravdu vážně, měla by se nad hrou svých dvou klíčových mužů v sestavě, zamyslet. Jinak se klidně může stát, že namísto souboje o první místo, bude bránit třetí pozici před dotírajícím Zlínem a Boleslaví.

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud