Jakub Hlaváč
16. prosince 2015 • 12:45

Omluva Červenky z reprezentace? Stačilo najít kompromis

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zvednout telefon a domluvit se na kompromisu, možná tak málo stačilo a situace kolem útočníka Romana Červenky a jeho reprezentační absence by byla přijímána bez rozpaků. Komunikace, především směrem k fanouškům, je pak věcí naprosto zásadní. Generální manažer Slavomír Lener či trenér Vladimír Vůjtek mohli zkusit přemluvit chomutovskou hvězdu k domácímu utkání proti Finsku, omluvit ji z cestování do Moskvy. Jenže to by bylo potřeba informace nasávat více než z novinových listů.



Veřejná diskuse o Červenkově omluvence by vůbec nevznikla při lepší prezentaci původní nominace. Stačila věta, která by upozornila, že mistr světa z roku 2010 jisté obtíže dopředu avizoval a dají se tedy očekávat komplikace. Aktuální řešení věci bylo daleko méně elegantní.

Je navíc i podle posledních výsledků více než zřejmé, že národní mužstvo svá zvučná jména potřebuje. Protože do jeho vedení vkládá svou důvěru 16 tisíc majitelů vstupenek na zítřejší duel. Investovali do nich prostředky a zaslouží si za to vidět nejsilnější možnou sestavu.

Absentéři (současní i budoucí) pak mají samozřejmě pravdu v tom, že výplata jim chodí na konto z klubových účtů. A je tedy třeba být ready. Ale měli by mít na paměti, že mnohým z nich k báječným výdělkům pomohl právě dres se lvy a orlicemi.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud