Jan Podroužek
9. listopadu 2015 • 11:17

Jarolím si plní přání a střelec Boleslavi Magera by dneska mluvil jinak

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenkrát jsem jel na rozhovor do Mladé Boleslavi za Davidem Jarolímem. Byl v klubu krátce, velká posila, slavné jméno, bundesliga… Přijel jsem dřív, stoupl jsem si k umělce, koukal na kluky, jak trénují. A kolem šla maminka, v ruce jedno dítě, v kočáru druhé. „To jsou fotbalisti,“ říkala potomkům. A když to slyšel Lukáš Magera, rýpnul si sám do sebe i do kolegů. „Jó, fotbalisti, to teda nevim.“ A rozesmál se.



Je to už dobře dva a půl roku. Možná ještě víc. Vzpomínám si taky na moment, kdy jsem do Boleslavi jel o rok později zase. Kvůli Karlu Jarolímovi, novému trenérovi. A tehdy mi pověděl, že by jednou rád naboural rivalskou dvojku Sparta-Viktoria.

Boleslav dneska jede jako namazaný blesk. Je to fakt smršť. Myriády gólů, výhry, všechno si to po čase ve středočeském městě fotbalově pěkně sedá. Tedy, to je ta otázka. Jestli si to konečně opravdu sedá, nebo jestli je to jakýsi výkřik do tmy v příští sezoně nenapodobitelný. To ukáže čas.

Pravda každopádně je, že Mladá Boleslav usedla pevně hned za Spartu s Viktorií, o víkendu si dokonce na chvíli užívala pohled na všechny ligové soupeře z prvního místa. A Lukáš Magera šéfuje s deseti góly všem střelcům.

Tenhle 32letý kořen by dneska před maminkou s kočárkem mohl s nejčistším svědomím pronést: „Jo, jsme fotbalisti. A pořádný!“ A Karlu Jarolímovi se možná splní jeho velké přání…

Já tomu budu držet palce, protože čerstvý vítr je vždycky dobrý.

CELÝ SESTŘIH: Mladá Boleslav - Jihlava 6:1, po mlze přišel uragán
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud