Jan Vacek
29. dubna 2016 • 17:38

Liga, pohár... Sparta by si měla udělat v prioritách jasno

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Lukáš Vácha to po porážce v úvodním semifinále MOL Cupu s Jabloncem 0:2 řekl na plná ústa, trenér Zdeněk Ščasný nepřímo. Pro Spartu je v téhle fázi sezony klíčovým úkolem udržet druhé místo v lize. Domácí soutěž má před pohárem přednost.



Co potom ovšem zaráží, je sestava, kterou letenský kouč do středečního zápasu poslal. Sice šetřil Bořka Dočkala s Ladislavem Krejčím a pro nemoc nemohl nastoupit David Lafata , jinak ovšem na trávník putovalo to nejlepší. Plná palba. To všechno s vědomím, že už v neděli čeká na důležité a Spartu velice důležité utkání v Teplicích.

Nejvíce zarážející je skutečnost, že se pohárový duel týkal i Jakuba Brabce. Pokud totiž Pražané skutečně preferují ligu, jak deklarují, jednalo se o obrovský hazard. V případě, že by se talentovaný reprezentant Ščasnému zranil, zbyli by na neděli pouze dva zdraví obránci. Costa a Radoslav Kováč . V pracovní neschopnosti totiž nadále zůstávají Mario Holek s Ondřejem Mazuchem, pravý obránce Ondřej Zahustel čerstvě sundal sádru ze zlomené ruky.

Riziko tentokrát Spartě vyšlo. Nové přírůstky na marodce nejsou. Přesto to navenek nepůsobí dobře. Letenští by měli mít ve svých prioritách naprosto jasno, aby ještě víc nepošlapali vše, co na jaře dokázali.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud