Jonáš Bartoš
5. listopadu 2015 • 22:53

Chyby opor! Plzeň dostává zbytečné góly, v Evropě za to platí

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když Viktoria Plzeň hrála skupinu evropských pohárů, pokaždé se podívala do jarní fáze. To tentokrát nejspíš neklapne. V klíčovém duelu s Rapidem Plzeň Západočeši pohořeli kvůli zbytečným chybám. Už poněkolikáté. Pod obě branky se podepsal František Rajtoral, další ze zkušených hráčů.



S Rapidem inkasovala Viktoria Plzeň během dvou duelů celkem pětkrát. Jen tahle statistika napovídá o tom, že v klíčových soubojích o postup ze skupiny český mistr nezvládl hru směrem dozadu. Dá se říct, že prakticky ani k jedné brance dojít nemuselo, všechny padly po zbytečných zaváháních.

Plzeňští obránci nedokázali hrát celé zápasy koncentrovaně a bez chyby, za což se na nejvyšší úrovni platí. Domácí duel s vídeňským soupeřem směrem dozadu vůbec nezvládl František Rajtoral, což trenér Krejčí po zápase ani neskrýval.

Ač Rajtoralovy výkony nejsou v aktuální sezoně zrovna ideální, z celého kádru odehrál nejvíc zápasů (21) i minut (1880). Do čtvrtečního zápasu ho trenéři v lize a v pohárech ani jednou nestáhli ze hřiště.

Za příbramského odchovance v Plzni na pravou stranu chybí adekvátní náhrada, když Radim Řezním stále dává do pořádku zraněné koleno. Rajtoral tak možná doplácí právě na to, že nastupuje pořád, místo aby si orazil. Nehledě na to, že ještě před rokem se dlouho dostával z únavového syndromu.

Z okruhu zkušených hráčů není v Plzni jediným, kdo se v evropských pohárech nevyvaroval chyb. Domácí odveta 3. předkola Ligy mistrů s Maccabi nevyšla Davidu Limberskému, v některých zápasech se nedařilo ani Václavu Procházkovi. Naposledy s Rapidem zápas úplně nesedl Danielu Kolářovi nebo Tomáši Hořavovi.

Ti, co by tým měli táhnout, v klíčových momentech spíš hledají formu. Právě v tom spočívá jeden z důvodů, proč v Plzni nejspíš poháry skončí už na podzim.

Přes zimu se vedení musí zamyslet nad tím, jak kádr oživit a vytvořit větší konkurenci aktuálním oporám. V mužstvu bezesporu velká kvalita je, to ukázal výkon proti Spartě. Nicméně na evropské úrovni musí hrát Plzeň ještě lépe a především nechybovat.

I před brankou Rapidu Vídeň bylo rušno
I před brankou Rapidu Vídeň bylo rušno

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud