Michal Koštuřík
20. září 2014 • 21:56

Pane Vrbo, zkuste veterána Doška. Lepší útočník teď v Česku není

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přemýšlím nad tím už nějakých pár týdnů: Má to smysl nebo nemá? Podobné dilema možná řeší také reprezentační kouč Pavel Vrba. Po utkání 8. kola Synot ligy Slovácko- Dukla (5:1) mám jasno. Šestatřicetiletý Libor Došek by měl dostat šanci v národním týmu. A to nikoliv jako sparingpartner Matěje Vydry či Davida Lafaty na tréninku, ale v roli plnohodnotného útočníka, připraveného naskočit do kvalifikace o EURO.



Pokud se Vrba nerozhoduje podle věku a klubové příslušnosti, určitě nebude váhat. A já věřím, že má jako fundovaný expert jiná měřítka, daleko podstatnější. Ať se rozhlížím kolem dokola, lepšího snajpra momentálně na tuzemské scéně nevidím.

Pokud byl v širší nominaci na Nizozemsko slávista Milan Škoda, tak musí příště přijít Doškovo povolání. Při vší úctě ke Škodovi, habán ze Slovácka je jiný level.  Vůbec bych se nebál na Doškovi postavit hru v některém kvalifikačním zápase. Kdo ho viděl proti Dukle, ten pochopí.

A pozor, nejde jen o tři góly, báječný hattrick. Stožár v útoku je platný i při tvorbě hry. Způsob, jakým uhrával proti obráncům míče a brilantně je rozděloval spoluhráčům na křídla, byl úchvatný. Zkazil možná jeden balon…Dlouho jsem neviděl tak výjimečný výkon českého útočníka. Navíc proti soupeři, který je vyhlášený precizní obranou a jeho stopeři Štetina s Vorlem nejsou žádní nýmandi.

Prostě Došek by si tuhle odměnu od Vrby zasloužil. Myslím, že ani Tomáši Rosickému by jeho přítomnost v týmu nevadila. Vždyť s Janem Kollerem, habánem podobného stylu, si léta znamenitě rozuměl.

A navíc…Byl by to přece krásný příběh. Kolohnát, na kterého během houpavé kariéry leckdy pískali i fanoušci vlastního týmu, zkusí v šestatřiceti letech spasit reprezentaci. Pane Vrbo, zkuste to.

Slovácko - Dukla: Gól Libora Doška na 1:0
Video se připravuje ...

Slovácko - Dukla: Gól Libora Doška na 2:0
Video se připravuje ...

Slovácko - Dukla: Gól Libora Doška na 4:1
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud