Michal Koštuřík
14. dubna 2017 • 13:57

Vzestup Vsetína? Obra vzkřísily těžké miliony i legendy ve vedení

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový golem ožívá. Vsetín propadl euforii z postupu do druhé nejvyšší soutěže, kam hráčským, diváckým a ekonomickým zázemím jednoznačně patří. Kdo zažil během sezony nějaký zápas na Lapači, ten to potvrdí.



Vypisovat se tady o tom, jaké má klub ze šestadvacetitisícového města fanoušky, je zbytečné. Sděleno už bylo dost. Jen poslední doušek ze čtvrteční rozhodující kvalifikační bitvy v Jablonci. Na sever Čech dorazilo ve všední den z Valašska na 600 příznivců šestinásobného mistra! Připomínám, že šlo o kvalifikaci o postup ze třetí ligy do druhé. Vzdálenost: 325 kilometrů. Omezení pro ctitele zeleno-žlutých barev? Žádné. Popěvek „My jsme doma všude,“ v jejich případě fakt sedí.

Vsetín byl před pár lety úplně na dně. Když se v roce 2007 s vybrakovanou pokladnou a (pod)průměrnými hráči poroučel z extraligy, rok se na Lapači seniorský hokej vůbec nehrál. Pak přišlo dlouhých devět sezon ve druhé lize. Dvě prohraná finále, spousta smutku po nich. Teď už má být líp. A podle všeho bude.

Titulární společnost Robe (přední světový výrobce inteligentní osvětlovací techniky pro scénické osvětlování a architekturu) začala pumpovat do klubu těžké miliony a má extraligové ambice. Do pěti let mezi elitu, prohlásili loni její zástupci. Takže už zbývají jen čtyři….Možná to přijde ještě dřív. Ono fakt není běžné, aby ve třetí nejvyšší soutěži vedl mužstvo olympijský šampion a extrenér Třince ( Jiří Dopita ), v kanceláři seděl extraligový šampion a bývalý reprezentant (Radim Tesařík) a na ledě se proháněli borci se stovkami extraligových startů (Čech, Mojžíš, Kucharczyk).

Vsetínu zůstal punc výjimečnosti i v nižší soutěži. Buďte si jistí, že po euforické sezoně dojde k dalšímu mamutímu posílení kádru. Tohle je klub, kde nikomu průměr nestačí. Špičkoví fanoušci žádají vrcholnou zábavu a velitelé šestinásobného mistra jsou dnes připraveni náročné úkoly splnit. Omezení z nedávné minulosti pominula, obr si oprášil kolena a míří zdolat vrcholy.

Plný dům a euforie. Hokejový Vsetín zažívá velkou renesanci
Video se připravuje ...

Hokejisté Vsetína slaví postup do WSM ligy
Hokejisté Vsetína slaví postup do WSM ligy

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud