Pavel Janega
6. ledna 2016 • 16:48

Čas se krátí. Další čekání by se Šuralovi nemuselo vyplatit

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vybírá mezi nabídkami. Přemýšlí. Zvažuje všechna pro a proti. Útočník Josef Šural stále neví, kam přestoupí. Přitom od zájemců i Liberce přišel jasný signál: rozhodnutí musí učinit co nejdřív. Slavia i Sparta chtějí, aby v jejich týmu absolvoval větší část zimní přípravy.



Někomu to nejde do hlavy: proč tak dlouho váhá? Třeba Josef Šural čeká na nabídku ze zahraničí, může znít prosté vysvětlení. Neustále se píše o zájmu různých klubů, a námluvy jistě probíhají, jenže vedení Slovanu Liberec prý žádnou oficiální nabídku z ciziny neobdrželo. A pokud dorazí, potom Šural musí vyhodnotit své šance na základní jedenáctku. Není možné, a sám to přiznává, aby před blížícím se EURO vysedával mezi náhradníky.

Jistotu pravidelného nasazování mu nemůže slíbit žádný rozumně smýšlející klub. Nemožné je to i ve Spartě a Slavii. Když ale oba rivaly porovnáme proti sobě, u „sešívaných“ by na Šuralovi mohla stát celá taktika. Byl by ústřední postavou, na kterou by pracoval celý mančaft. Stejně jako v Liberci. V zákulisí se nicméně spekuluje, že ještě donedávna byl pro hráče přesun do Edenu až poslední variantou...

Na Letné by měl bitvu o místo v sestavě podstatně složitější. Pozice pod hrotem patří Bořku Dočkalovi , na krajích by Šuralovu konkurenci představovali Kehinde Fatai a Ladislav Krejčí . Že by vytlačil kapitána Davida Lafatu na lavičku, je v tuto chvíli nepředstavitelné. A to mluvíme o rozestavení 4 – 3 – 3. V systému 3 – 5 – 2 by se jeho konkurence smrskla „JEN“ na Fataie a Lafatu.

Tato nejistota je pro Šurala velkým strašákem, protože o šampionát ve Francii nechce přijít. Po finanční stránce si nemá na co stěžovat, nabídky Sparty i Slavie jsou velice štědré (mluví se o mzdě půl milionu korun měsíčně). V cizině by patrně vydělal ještě víc, pokud se tedy nějaká zahraniční nabídka objeví.

Další čekání by se už ale Šuralovi nemuselo vyplatit. Jeho váhání štve všechny zúčastněné strany, rozhodnutí musí padnout co nejdřív. Nejenže by zájem mohl pohasnout, Liberec dokonce stanovil reprezentačnímu útočníkovi ultimátum. Jestliže prý do neděle neprodlouží smlouvu, se kterou by dostal příslib přestupu do zahraničí po sezoně, bude v pondělí přeřazen do juniorky. A to by s ohledem na EURO byla pro Šurala největší pohroma.

Šural: Nabídka Sparty je velmi dobrá, všechno ještě zvažuji
Video se připravuje ...

Odejde z Liberce Šural? V klubu se na tuto možnost chystají
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud