Richard Šíma
30. prosince 2013 • 05:00

Trenéra by ostravský Baník měl. A co posily hráčského kádru?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle se Baníku dozajista povedlo. Angažovat Františka Komňackého, jednoho z nejúspěšnějších a taky nejzkušenějších ligových koučů současnosti, to je v cestě za záchranou v lize nezpochybnitelný počin. A taky velmi dobrý marketingový tah. Teď je třeba, aby došlo k posílení hráčského kádru, jinak by tohle kouzlo mohlo rychle ztratit na kráse.



Ostravský klub angažováním známého kouče zaprvé signalizuje, že není až tak ekonomicky slabý, jak se o něm traduje, Komňackého gáže jistě nebude malá.

Zadruhé, osoba uznávaného trenéra pomůže vylepšit image klubu a poněkud pozvednout jeho tuze pošramocené renomé. A zatřetí, spojení zkušeného Komňackého s mladým a progresivním Martinem Svědíkem by mohlo fungovat.

Jestliže ovšem udělal Baník první krok, musí bezpodmínečně učinit i druhý. Je-li schopen najít v rozpočtu peníze na tak renomovaného kouče, jakým Komňacký je, musí být schopen uvolnit také odpovídající sumu na posílení kádru. O tom, že do Baníku přijde pět šest kvalitních hráčů, se stále mluví, jména ale dosud známá nejsou.

Kdyby se snad měla opakovat situace z léta, kdy do Ostravy přišel jen ten, kdo byl zadarmo a s nízkou gáží, pak by se finance vynaložené na získání Komňackého staly penězi, jež z Bazalů vylétly komínem. A bublina by rychle splaskla.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud