Richard Šíma
18. srpna 2015 • 12:01

Fanoušci Baníku by měli ze svých řad dostat jedince, kteří jim škodí

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ostravští fanoušci ztropili další výtržnost. Tentokrát se kvůli nim na dvacet minut nehrál zápas ve Zlíně. Nic pěkného to na stadionu, který nese shodou okolností stejný název jako baníkovci nenáviděný stadion Sparty, nebylo. Asi nikomu normálnímu nečiní potěšení dívat se na chuligány, jak ničí ochrannou síť, vytrhávají sedačky a podobně.



Na přetřes znovu přicházejí nejrůznější úvahy o tom, proč takové věci fanoušci vyvádějí, jak jim zabránit a podobně. Při čtení některých z nich se poněkud divím, to přiznávám. Například jsem zaznamenal cosi o tom, že by snad ostravským fanouškům měly být výjezdy na ostatní ligové stadiony shůry zakázány.

Věřím, že nic tak „moudrého“ Ligové shromáždění ani jiný orgán nechystá. To by mě spíš zajímala odpověď na otázku, proč byl zastaven, či pozastaven chystaný projekt plošného zavedení adresného ticketingu na všech stadionech, který by měl pomoci vyeliminovat ty jedince, kteří se na fotbal chodí vyřádit.

Tím spíš, že jsem ve Zlíně viděl asi tisíc fandících ostravských fanoušků a mezi nimi, dejme tomu, třicet výtržníků, kteří svým chováním zpackali, co mohli. Ano, ti už by na fotbal páchnout neměli.

A to mě, kromě neustálého vtíravého přesvědčení, že sedačky nemají v sektorech vlajkonošů zkrátka co dělat, vede k myšlence, že jsou-li ostravští vlajkonoši schopni vymýšlet jedno vtipnější choreo než druhé, jsou-li si ochotni během ligového utkání vzpomenout na tři horníky, kteří před několika dny tragicky zahynuli v dole Darkov, a vzdát jim hold, jsou-li schopni vybrat po skončení zápasu z vlastních řad osmnáct tisíc korun na výrobu dalšího chorea a vůbec projevit značnou schopnost sebeorganizace i v jiných oblastech, měli by umět nepřizpůsobivé jedince, kteří notabene Baníku škodí, za svých řad vyeliminovat. 

CELÝ SESTŘIH: Zlín - Ostrava 2:0, fanoušci Baníku přerušili zápas
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud