Richard Šíma
20. února 2016 • 20:14

Demolice Zlína? Pro benjamínky z Baníku mimořádný doping

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE


Ne, nemyslím si, že by výhra nad Zlínem nějakým způsobem posunula Baník k naději na záchranu. Tím spíš, že navzdory vítězství 3:0 zápas ukázal, jak mladé a nevyzrálé současné ostravské mužstvo stále je. Kdoví, jak by se utkání vyvíjelo, kdyby se zničehonic odkudsi nevzala parádní Holzerova střela, která hosty ze Zlína zcela paralyzovala. Vždyť do oné deváté minuty se Baník ke zlínské brance vlastně nedostal. A v závěru už ostravským mladíkům docházely síly a hosté přece jen našli půdu pod nohama, byť se stavem 0:3 už nemohli nic zásadního udělat.



Ovšem to, co se dělo mezitím a povětšinu zápasu, bylo z pohledu Baníku pozoruhodné. A velmi důležité. Bylo až překvapivé vidět, čeho jsou baníkovští benjamínci schopni, když jim jeden vstřelený gól prudce zvedne sebevědomí.

A taková výhra 3:0 nad Zlínem, to je tedy pro sebevědomí doping mimořádné váhy. Nejen pro dvacetileté ostravské hráče, kteří se s ligou teprve seznamují, a čeká se od nich, že půjdou výkonnostně nahoru, ale také pro ty, kteří už svou výkonnost v Baníku prokázat měli, ale zatím tak neučinili. Takovými případy pro mě jsou Richard Lásik a Karol Mondek. V utkání se Zlínem patřili k nejlepším a také jim může takový zápas hodně pomoci.

Baník musí stát na začátku příští sezony, téměř jistě druholigové, plný sebevědomí, chce-li se za rok vrátit zpět. A kdyby měl na jaře kráčet od porážky k porážce, dokončil by tuto sezonu natolik nabouraný, že by pro Vlastimila Petrželu bylo velkým problémem zdecimovaný celek během krátké letní pauzy nastartovat zpět. Proto buď ostravským fanouškem blahořečen jakýkoliv jarní bodový zisk, byť k záchraně nepomůže.

CELÝ SESTŘIH: Ostrava - Zlín 3:0, Baník uťal sérii osmi porážek
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud