Tomáš Podvín
25. července 2017 • 21:03

Slavia měla Borisovu nasázet víc gólů. I tak je postup povinností

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V pohárové matematice uhráli velmi dobrý výsledek. Ale sami moc dobře vědí, že měl být lepší. Fotbalisté Slavie porazili v prvním utkání 3. předkola Ligy mistrů BATE Borisov těsně 1:0, přestože hráli 70 minut proti deseti a měli hned několik velkých šancí. I tak nemusí panikařit, vytoužený postup by jim neměl za týden v Bělorusku uniknout.



Na začátku utkání byla na Slavii znát důležitost prvního zápasu v boji o Ligu mistrů, lehkost při kombinaci oproti přípravnému duelu s Nice chyběla. I když byli domácí lepším týmem, drhlo to. Ve 20. minutě ale přišlo vysvobození. Slavia dostala penaltu, kterou proměnil Milan Škoda . Soupeř šel navíc do deseti.

Slávistický tlak se v tu chvíli logicky umocnil. Zatímco domácí kombinovali a snažili se najít mezery v hostující obraně, hráči BATE se k brankáři Janu Laštůvkovi vůbec nedostali. Co víc, byli rádi za odkopy na náhodu a každých pár vteřin, kdy si mohli odpočinout.

Přestože se do hry Slavie vkrádalo poměrně dost nepřesností, převážně při pokusech o finální přihrávky, fanoušci mohli zároveň vidět i povedené kombinace. A hlavně několik šancí. Jenže domácí střelci mnohokrát selhali.

Slavia - BATE Borisov: Škoda proměnil penaltu, Slavia šla do vedení 1:0
Video se připravuje ...

Ať už to byl kanonýr Milan Škoda nebo záložník Michael Ngadeu po chytře rozehraném rohu, domácí se prostě nemohli trefit. A ve druhém poločase se na jejich kopačky přilepila pořádná smůla. Parádní ránu Josefa Hušbauera nejdřív zastavilo břevno, Škodovu hlavičku zase tyč. Škoda.

Slávisté se nevzdali, ke konci zápasu se hrálo v podstatě jen na jejich útočné třetině. Tlak byl enormní. Do hostujícího pokutového území létal jeden centr za druhým, ale ani to nepomohlo. Trenér Jaroslav Šilhavý se hned několikrát chytal za hlavu. Zápas skončil „jen“ 1:0.

Přestože měli slávisté oslabenému Borisovu určitě nasázet více branek, na hřišti byl vidět jasný kvalitativní rozdíl. Ať už šlo o celkovou sílu týmu, nebo o individuální kvalitu a sebevědomí hráčů.

Slavia je prostě v tuto chvíli určitě výš než BATE Borisov a za týden v odvetě by to měla potvrdit. Cokoliv jiného než postup by znamenalo obří zklamání. „Sešívaní“ si ho mohou pokazit jen sami. Vzhledem k prvnímu zápasu si ale myslím, že se to nestane.

Trenér Jaroslav Šilhavý během duelu s BATE
Trenér Jaroslav Šilhavý během duelu s BATE

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud