Ivo Pospíšil
14. října 2013 • 13:38

Bartoňův návrat do Děčína: 10 bodů, výhra nad Pardubicemi a pochvala

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stejně jako Jiří Welsch je i on jedním ze zkušených lídrů české reprezentace. A také navrátilců do domácí Mattoni NBL. Ve čtvrtek se Luboš Bartoň domluvil na spolupráci s Děčínem a v sobotu už nastoupil k prvnímu letošnímu utkání soutěže proti Pardubicím. Vedl si dobře, nastřílel deset bodů, nasbíral pět doskoků a jeho hra se dočkala uznání i od kouče soupeře.



S trenérem Pavlem Budínským se nerozloučili na dlouho. Po mistrovství Evropy, kde Luboš Bartoň třeba rozhodl svou trojkou pět vteřin před koncem o výhře nad Polskem, se nedávno pivot se bohatými zkušenostmi vrátil do české nejvyšší soutěže.

A právě do Děčína, který vede reprezentační kouč. V prvním duelu letošní sezony navíc nalákal do ochozů přes tisíc fanoušků a pomohl k výhře nad Pardubicemi 80:67.

„Utkání mělo sváteční charakter, já jsem se na to moc těšil. Vrátil se Ell (Levell Sanders), který teď jen sedí na druhé straně ale na druhé straně, byl tu návrat Luboše Bartoně po 15 letech nebo devadesátiny pana Bednáře,“ říkal Budínský.

„S Pardubicemi jsou to vždy velké souboje, a tak to bylo i teď. My jsme chtěli hrát rychle, v tempu a dokud se nám to dařilo, měli jsme navrch,“ doplnil. Tomu pomohl i Bartoň, jenž odehrál přes dvacet minut. Nastřílel deset bodů, nasbíral pět doskoků a dokonce i čtyři asistence.

Připomeňte si trojku Luboše Bartoně na ME proti Polsku:

„Myslím si, že nás Děčín jednoznačně přehrál tím, co vždy produkoval - v síle podkošových hráčů. Dokázali nám rozhodit naši útočnou hru právě na pozici 4/5,“ zmínil kouč Pardubic Dušan Bohunický právě pozice, kde Bartoň působil.

„Byli agresivnější. Tam jsme chtěli být dnes lepší - na útočném i obranném doskoku, ale Děčín nás předčil. Nám se nepodařilo reagovat na soupeřovu aktivní hru ani změnami obran,“ dodal.

Děčín, který už před sezonou vyhlásil minimálně boj na medaili, tak má v novém systému percentuálního počítání úspěšnosti zatím 100%.  „Je to velmi dobrý start do sezóny a jsem rád, že byla plná hala a diváci se bavili kvalitním basketbalem.“

Bartoň působil v Mattoni NBL i v loňské sezoně, kdy pro změnu posílil na pár týdnů USK Praha, než odešel do německého Braunschweigu.

Bilance Luboše Bartoně proti Pardubicím

Počet minut: 20:48

Počet bodů: 10

Počet doskoků: 5 (1 útočný, 4 obranné)

Počet bloků: 1

Počet asistencí: 4

Úspěšnost trestných hodů: 2/2

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud