Ivo Pospíšil
23. září 2014 • 11:20

To nejtěžší nakonec! Basketbalistky finalizují přípravu na MS s USA

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Finalizují přípravu na obhajobu stříbrných medailí z MS a na závěr si nemohly pozvat lepšího a příznačného soupeře. Toho, s nímž sice před čtyřmi lety prohrály, ale i tak korunovaly euforii, která zachvátila celé Česko. Čtyři dny před startem MS dnes české basketbalistky vyzvou v přátelském utkání v Tipsport Aréně hvězdné Američanky a hlásí: „Přijďte, bude to show.“



Měly soustředění v Japonsku, odehrály přípravné zápasy v Karlových Varech a v Bělehradě ještě absolvovaly dvě náročná utkání. To nejlepší si však nachystaly na závěr.

Čtyři dny před startem mistrovství světa v Turecku, kde budou obhajovat čtyři roky staré senzační stříbro, vyzvou české basketbalistky v repríze tehdejšího finále USA.

„USA, to je bonbonek na závěr. Myslím, že i to, že za námi přijedou, je velká výzva. Poslední zápas na mistrovství světa v Česku jsme hráli právě s nimi. Prohráli jsme tehdy o devatenáct, takže bych byl rád, kdyby to utkání probíhalo v podobném rytmu,“ uvedl trenér Lubor Blažek.

Už tenhle víkend totiž české basketbalistky zahájí útok na další úspěchy. Bez rozehrávačky Hany Horákové, zato stále s Evou Vítečkovou, Janou Veselou či Ilonou Burgrovou.

V základní skupině vyzvou nejprve v sobotu Brazílii, o den později Japonky a v úterý favorizované Španělsko. USA proto je proto tou nejtěžší, zato správnou přípravou.

„Spojené státy budou podle mě opět mistrem světa,“ říká Blažek a věří, že by divácká kulisa mohla být v řádu tisíců. „Sem sám zvědavý, kolik lidí přijde.“

Utkání začíná v úterý v pražské Tipsport Aréně od 19.00 a vysílá ho ČT Sport.

Podívejte se na videoupoutávku k utkání:

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud