2. ledna 2016 • 09:01

Basketbalisté Miami přehráli Dallas, ukončili sérii dvou proher

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalisté Miami ukončili v NBA minisérii dvou porážek, poté co jasně přehráli Dallas 106:82. Naopak v horších výkonech pokračuje New York, který v Chicagu odpadl ve čtvrté čtvrtině a prohrál 81:108.



Hráče Miami čeká v lednu velmi náročný program zápasů na palubovkách soupeřů, ale nový rok načali výborným výkonem proti Dallasu. Hassan Whiteside dal 25 bodů a doskočil devatenáct míčů, Gerald Green přidal z lavičky 19 bodů a Heat přehrávali Mavericks prakticky od úvodního rozskoku.

Hráče Dallasu, kteří proměnili jen lehce nad třetinu svých střel v zápase, vedl se 14 body a 13 doskoky Zaza Pačulija. Nedařilo se Dirku Nowitzkému, jenž skočil na 11 bodech. Miami nevadilo ani to, že veterán Dwyane Wade těsně před úvodním rozskokem vypadl kvůli nachlazení ze základní pětky a odehrál méně minut než normálně.

New Yorku nevyšla v Chicagu první a poslední čtvrtina a byl z toho debakl. Knicks vstoupili do utkání vlažně a inkasovali prvních jedenáct bodů duelu, což předznamenalo průběh prvního poločasu. Těsně před přestávkou se však hostům podařilo snížit a ve třetí čtvrtině dokonce otočili sedmnáctibodový rozdíl na mírné vedení. Pak ale přišla nejhorší čtvrtá čtvrtina v klubové historii, v níž dali Knicks dali jen osm bodů a proměnili pouhé dvě střely z pole.

Ke čtvrté výhře z pěti zápasů pomohl 23 body Jimmy Butler, Pau Gasol a Nikola Mirotič přidali po 17 bodech a nadějný nováček Bobby Portis dal 16 bodů a doskočil deset míčů. Knicks, kteří nevyužili absence Derricka Rose a Joakima Noaha, nestačilo 20 bodů Carmela Anthonyho a 18 Jose Calderona.

NBA:
Chicago - New York 108:81,
LA Lakers - Philadelphia 93:84,
Miami - Dallas 106:82,
Toronto - Charlotte 104:94,
Washington - Orlando 103:91.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud