František Prachař
6. března 2014 • 20:39

Senzace. Boxer Konečný může zápasit v USA o světový titul

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Devět měsíců nic a poté z ničeho nic senzační zpráva. Boxer Lukáš Konečný by měl 19. dubna bojovat v USA o titul mistra světa WBO ve střední váze (do 72,5 kg) s neporaženým králem Peterem Quillinem. Termín duelu zveřejnil server boxrec.com, jako místo konání byl označen Washington. Ani jedna strana ale souboj ještě oficiálně nepotvrdila.



Šance, která se neodmítá. Boxer Lukáš Konečný stojí v 35 letech na prahu zřejmě poslední velké příležitosti kariéry. Pokud se potvrdí dosud neověřené informace a bude 19. dubna zápasit v USA s domácím šampionem Peterem Quillinem, půjde o dosud největší událost v historii českého profiboxu.

„Nemůžu se k ničemu vyjádřit. Zavolejte za pár dní,“ odmítl rozhovor stručně nejlepší tuzemský rohovník. Jeho německá stáj SES zatím odmítá jakékoliv spekulace, stejně se chová i slavná americká společnost Golden Boy Promotions, která neporaženého Quillina (30 vítězství) zastupuje.

Specializovaný server boxrec.com však uvádí, že má být duel o pás WBO ve střední váze součástí galavečera ve Washingtonu, kde se představí i nejstarší mistr světa historie – 49letý Bernard Hopkins.

Konečný už v kariéře vyhrál rovných 50 zápasů, držel titul mistra Evropy i prozatímní světový pás, vedle toho má na kontě i 4 porážky. O titul šampiona se utkal dvakrát, vždy neúspěšně. V roce 2008 podlehl v kontroverzní bitvě Ukrajinci Sergeji Dzinzirukovi, v roce 2012 pak nestačil ani na Rusa Zaurbeka Bajsangurova – po tomto duelu si stěžoval na potíže se zrakem, jež ho trápily i loni.

Kvůli nim měl bijec z Ústí nad Labem od srpna nucenou pauzu, navíc si stěžoval na to, že v zátěži nemůže pořádně zaostřit a má špatný odhad vzdálenosti. Nepomohla mu ani řada vyšetření u specialistů.

Přesto je nyní velmi pravděpodobné, že ho už za šest týdnů čeká životní souboj. Konečný se totiž vyhoupnul na pozici oficiálního vyzývatele poté, co ze zápasu s Quillinem vycouval Mexičan Marco Antonio Rubio, jenž dal přednost jinému souboji. Američan tak musí českého bijce akceptovat kvůli tomu, že je aktuálně nejvýš v žebříčku WBO.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud