6. listopadu 2013 • 13:10

Svatební den žokeje Andrése: Miláčku, musím jet čtyři dostihy

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na tuhle sobotu žokej Dušan Andrés v životě nezapomene. Nejen, že ho ve východočeských Holicích čeká svatba, hned po obřadu ale nasedne do auta a pojede do nedalekých Koles, kde bude ve čtyřech dostizích bojovat o titul letošního překážkového šampiona.



Dušan Andrés se umí zapsat do historie. Je jedním ze tří žokejů historie, kteří vyhráli v derby i ve Velké pardubické. V sobotu předvede výkon z jiné kategorie. Nejdřív udělá důležitý životní krok, hned poté se ale ze svatebních oslav omluví kvůli práci.

„Svatbu jsem začal zařizovat v květnu a to ještě žádná termínová listina nebyla a vůbec jsem nepředpokládal, že by se mohlo běhat v sobotu 9. listopadu,“ řekl Andrés dostihovému serveru Galopp Reporter. „Svatbu máme v jedenáct hodin v Holicích, takže to do 13.30 stíhám, to je v pohodě.“

Andrés své svatbě obětuje první tři dostihy, které se v Kolesách jedou na rovinách. Od čtvrtého dostihu bude ale připraven v poslední den sezony bojovat o vítězství v šampionátu překážkových jezdců. V průběžném pořadí ztrácí Andrés jediné vítězství na lídra Josefa Váňu mladšího. A právě vyhlídka boje o šampionát mu výrazně zasáhla do svatebního dne.

Holice - Kolesa: 59 kilometrů, 51 minutFoto Martin Hašek

„Když člověk bojuje o šampionát, tak to nemůže vypustit, budu bojovat až do konce. Škoda, vypadl mi jeden kůň z proutěných překážek pro starší koně,“ mrzí Andrése, který i tak v sobotu nastoupí do čtyř dostihů, stejně jako jeho soupeř Váňa.

„Nebude to jednoduchý, je to hodně vyrovnané, mohou rozhodovat maličkosti,“ odhaduje Andrés.

Paradoxní je, že v předposledním dostihu programu, proutěných pro tříleté, pojede Andrés valacha Cross Ice, kterého připravuje Josef Váňa starší. Jeho syn v tomhle dostihu startovat nebude.

„Nemyslím si, že by tento dostih měl rozhodnout o šampionátu,“ líčí Andrés. „Josef Váňa říká, že je to dobrý kůň, ale problematický. Proto jsme se domluvili, že ho pojedu už před přihláškami,“

Do boje o titul může ještě teoreticky zasáhnout Josef Bartoš, který by ale musel vyhrát minimálně čtyři překážkové dostihy z pěti, na které je přihlášen. Rozhodnout by se ale mělo mezi Váňou mladším a Andrésem, který si pochvaluje podporu své ženy.

„Moje přítelkyně a nastávající manželka už mě trochu zná, navíc se také pohybovala v dostihovém prostředí, tak není překvapena,“ říká Andrés. „Většinu příprav obstarává moje přítelkyně, budoucí manželka, já věřím, že všechno klapne.“

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud