21. srpna 2014 • 17:11

Domácí na Czech Masters nezáří. I tady došlo na studenou sprchu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jamie Donaldson z Walesu, který bojuje o účast v Ryder Cupu, rozehrál nejlépe golfový turnaj D+D REAL Czech Masters 2014 na Albatrossu u Prahy. Elitní série European Tour se do Česka vrátila po třech letech a devítka domácích zástupců má po dnešku daleko ke cutu. Nejlépe je na tom Lukáš Tintěra, který zahrál plus tři a od postupu do víkendových kol ho dělí čtyři rány.



Tintěra odehrál kolo bez birdie a zapsal tři bogey. "Atakoval jsem tyč, byl jsem blízko u jamek, jen mi nepadaly berdíky," řekl Tintěra serveru golfchannel.cz.

Z českých hráčů hrál dopoledne nadějně osmnáctiletý amatér Vítek Novák. Vítěz amatérského mistrovství ČR ve hře na jamky byl po dvanácti jamkách v paru, ale na čtrnáctce až sedmnáctce zahrál bogey a ocitl se na skóre +4.

Útok na cut se čekal od Stanislava Matuše, což na první devítce potvrzoval. Po dvou birdie a stejném počtu bogey šel v paru, ale na druhé devítce špatně patoval a čtyři rány ztratil.

"Jsem čtyři nad par, což je podle mě katastrofa," pronesl Matuš, který po kole zlomil svůj patr. "Nikdy jsem se s patrem takto netrápil. Tolik trojpatů během jednoho dne na tak dobrých greenech je hodně špatné," řekl Matuš.

Počasí se často měnilo.
Počasí se často měnilo.

Donaldson ukázal, že to myslí vážně s útokem svoji premiérovou účast v Ryder Cupu. Umístění do sedmého místa v Česku ho nejspíše posune k účasti v prestižním klání Evropy proti USA; v prvním kole na Albatrossu zahrál osm birdie a dvě bogey. Má skóre -6 a je ve vedení o ránu před Švédem Mikaelem Lundbergem. "Vím, o co mi tento týden jde. Hraju dobře a potřebuji to samé předvést v dalších třech kolech," řekl osmatřicetiletý Donaldson.

Skvělý vstup do turnaje předvedl Angličan Kenneth Ferrie. Vítěz tří turnajů European Tour zahrál na prvních šesti jamkách šest birdie. Do konce dne přidal ještě jedno birdie, ale také udělal tři bogey a je jedním z deseti hráčů na děleném třetím místě.

Na začátku turnaje se Joss Bernd Wiesberger a Joost Luiten zapojili do v těchto dnech populárního Ice Bucket Challenge.

Na Golf European Tour Albatross se polili vodou v rámci charitativní akce Ice Buckett Challange Bernd Wiesberger (vlevo) a Joost Luiten
Video se připravuje ...

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud