8. prosince 2017 • 19:48

Házenkářky na MS padly s Maďarskem, půjdou na Rumunsko

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prohrou s Maďarskem 29:30 v pátek české házenkářky uzavřely na mistrovství světa v Německu základní skupinu. S dvěma výhrami a třemi porážkami v ní obsadily čtvrté místo a v osmifinále je čeká Rumunsko. Postup měly jistý už před zápasem.



Rumunsko, které má v týmu nejlepší hráčku světa Cristinu Neaguovou, vyhrálo skupinu A v Trevíru. Češky s ním loni na evropském šampionátu dokázaly hrát vyrovnaně, podlehly o dva góly.

Skóre otevřely Maďarky a český tým dotahoval. Satrapová sice chytila sedmičku, ale spoluhráčky toho nevyužily. Díky Luzumové však držely krok a zásluhou Malé šly do vedení. Potom přišla na hřiště Jeřábková a trefila se hned čtyřikrát. Za soupeřky skórovala Kovacsová.

Rozjetou Jeřábkovou pak Maďarky zfaulovaly a s krvácejícím zraněním musela opustit palubovku. Maďarky hrály ve čtyřech a Češky unikly na rozdíl čtyř gólů. Soupeřky ale vysunuly obranu, při vyloučení Maňákové dokázaly srovnat a později skóre otočit. Do šaten svěřenkyně trenéra Jana Bašného odcházely s tříbrankovým mankem.

Ve druhé půli se v brance objevila Kudláčková. Maďarská obrana hrála velmi tvrdě, díky další dvojnásobné přesilovce se Češky dotáhly na jeden gól. Brankářka Birová si připsala několik zásahů, dvakrát ji však překonala Jeřábková a bylo srovnáno.

Potom ale Jeřábková dostala dvouminutový trest a Maďarky získaly čtyřbrankový náskok. I když se dvakrát prosadila Hrbková, soupeřky si vedení hlídaly. Přesto Češky dokázaly zápas v závěru zdramatizovat a stáhnout manko na jedinou trefu. Maďarsko už ale těsnou výhru ve vypjaté koncovce udrželo. Češky tak mohly mrzet i čtyři neproměněné sedmimetrové hody.

Národní tým si v základní skupině v Bietigheimu-Bissingenu připsal v úvodu turnaje výhru nad Argentinou a potom zvítězil i nad Polskem. To mu i přes následující porážky od Švédska, Norska a Maďarska stačilo na postup do osmifinále.

Mistrovství světa házenkářek v Německu:

Skupina B (Bietigheim-Bissingen):

ČR - Maďarsko 29:30 (14:17)

Sestava a branky ČR: Satrapová, Kudláčková, Müllnerová - Galušková, Ryšánková 1, Salčáková, Maňáková 3, Kordovská, Hrbková 5, Luzumová 7, Adámková, Marčíková, Šetelíková, Zachová 2, Jeřábková 9, Malá 2. Nejvíce branek Maďarska: Bódiová 7, Szöllösiová-Zácsiková 5, Kovacsicsová a Kovácsová po 3. Rozhodčí: Christiansenová, Hansenová (obě Dán.). Sedmimetrové hody: 6/2 - 5/3. Vyloučení: 2:7. Diváci: 3620.

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 1 (čtvrtfinále)
Články odjinud


Články odjinud