Jiří Uhlíř
19. prosince 2012 • 13:56

Pešek se může vrátit, shodují se Abraham s Kornfeilem

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velkolepé překvapení, šok. Lukáš Pešek obdržel nabídku z MotoGP, konkrétně od týmu IodaRacing. Vítěz dvou závodů by se do mistrovství světa silničních motocyklů vrátil po dvou sezonách. „Jsem kousíček od splnění mého velkého snu. Uvidíme, jak dopadnou jednání. Všechno je zatím otevřené,“ přiznal iSportu Pešek.



Sedmadvacetiletého závodníka oslovili zástupci italského týmu IodaRacing. S nečekanou nabídkou přišel šéf Giampiero Sacchi, pod kterým Pešek úspěšně závodil v továrním týmu Derbi.

Tehdy vyhrál ve třídě do 125 ccm dva závody a několikrát se umístil na stupních vítězů. Rozhodnout by se mělo koncem tohoto týdne.

Pešek by se tak stal druhým českým jezdcem v královské třídě. Druhým rokem v MotoGP závodí Karel Abraham, který letos přestoupil z Ducati k Aprilii, kde bude mít nově k dispozici motocykl typu CRT (superbikový motor a prototypový rám).


„Jeho návrat by byl pro diváky skvělou událostí. Byl by to další jezdec, kterého bych chtěl porážet a on mě také. Oba dva by nás to posunulo dál,“ komentoval Abraham možný Peškův přestup.

Oba proti sobě soupeřili v roce 2008 až 2009 v kubatuře do 250ccm a následně poté v Moto2. „Těžko říci, jestli by Lukáš měl na MotoGP. On zajel neskutečné výsledky ve stopětadvacítkách, ukázal, že je fakt dobrý. V Moto2 se mu moc nedařilo. To ale neznamená, že mu to automaticky v MotoGP nepůjde.“

Údajný vstup Lukáše Peška do nejvyšších závodních pater překvapil také Jakuba Kornfeila, českého zástupce ve třídě Moto3. „Určitě by se mohl vrátit. Ve svých časech byl famózní.

Pokud zapracuje, bude ho poslouchat tým a motorka, klidně může znovu závodit v mistrovství světa,“ řekl Kornfeil, který se připravuje na novou sezonu, kterou tráví v elitní nizozemské stáji RW Racing. „Nemyslím si, že bude rychlý hned. Postupem času by se mohl rozjet.“

Podle německého serveru speedweek.de hledá tým IodaRacing závodníka, který na stůl položí 220 000 eur (5,5 milionu korun). Nad částkou se Abraham pozastavil.
„Přijde mi opravdu malá, za MotoGP se dávají zcela jiné sumy. Pokud na to ale Lukáš bude mít, měl by do toho určitě jít,“ tvrdil Abraham. Kolem pěti milionů korun stojí prý angažmá v Moto3.

„To mohu potvrdit. Slyšel jsem, že MotoGP je desetkrát dražší,“ dodal Kornfeil. Místo v týmu Moto2 vychází kolem 15 milionů korun, pronájem stroje z královské kubatury se může vyšplhat i na 100 milionů korun.

IodaRacing hledá druhého jezdce k Danilu Petruccimu. S Italem Roberto Rolfem se nedohodli. Jednání krachlo také s Australanem Chrisem Vermeulenem, protože do týmu nepřinesl požadovaných 220 000 eur.

„U mě je ta částka určitě jiná,“ tvrdil Pešek, který by pro návrat do MS silničních motocyklů měl sehnat sponzora. „Na všem se pracuje,“ vzkázal.

Lukáš Pešek v době své největší slávy.
Lukáš Pešek v době své největší slávy.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud