20. srpna 2014 • 14:40

Hvězdná účast na Barum Rallye: Předvedou se mistři i kráska z Playboye

Autor: Sport
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hned šest jezdců z elitní osmičky průběžného pořadí mistrovství Evropy v čele s lídrem Esapekkou Lappim z Finska se příští týden představí na Barum Czech Rallye Zlín.



O triumf ve 44. ročníku, který je tradičně i součástí českého šampionátu, ale nebude bojovat obhájce prvenství a trojnásobný vítěz soutěže Jan Kopecký. Tovární jezdec Škody a týmový kolega Lappiho se letos soustředí na asijsko-pacifické mistrovství. Na jihu Moravy Kopecký pojede jako předjezdec s prototypem Fabia R5.

České barvy tak budou v čele startovní listiny zastupovat hlavně Václav Pech, který bude mít ve Zlíně šanci zajistit si obhajobu domácího titulu, a Roman Kresta, jenž rallye již třikrát vyhrál. Letos však Kresta startuje v soutěžích už jen příležitostně.

„Jsme rádi, že se startovní pole vrací k letům 2010 a 2011, kdy byl tehdejší seriál IRC na vrcholu,“ říká ředitel rallye Miroslav Regner. Předešlé dva ročníky soutěže měly slabší úroveň, neboť řada týmů a jezdců čekala na homologování nových vozů kategorie R5.

Společně s Lappim, Pechem a Krestou budou k favoritům patřit například Ir Craig Breen, Estonec Ott Tänak, Polák Kajetan Kajetanowicz, Sepp Wiegand z Německa, Kevin Abbring z Nizozemska nebo Bruno Magalhaes z Portugalska. Celkem je přihlášeno 121 soutěžících z 25 států.

„Startovní pole by mělo být nejkvalitnější v letošním seriálu mistrovství Evropy,“ hodnotí tiskový mluvčí rallye Roman Ordelt. Zajímavostí bude taktéž účast herečky a zpěvačky Olgy Lounové, herce Davida Suchařípy a také ukrajinské modelky Inessy Tuškanové, jež pózovala pro magazín Playboy.

Barum Rallye Zlín se uskuteční od 29. do 31. srpna a zhlédnout by jí mělo přes 200 tisíc lidí.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud