24. října 2017 • 04:50

Korejci chystají OH: staveniště, hokejisté mají mušli přímo v kabině

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zatímco Soči se proslavilo dvojitým záchodem, na olympiádě v korejském Pchjongčchangu na český hokejový tým čeká mušle, která je zatím bez jakékoli zdi přímo v kabině. Šéf mise Martin Doktor je ale po inspekční návštěvě s přípravami obecně spokojen. „V porovnání s Riem je to daleko dál,“ řekl Doktor se vzpomínkou na poslední letní Hry.



Kabina pro český tým v hokejovém centru v Kangnungu je připravená, ale něco přece jenom úplně nehraje.

„V Soči jsme měli double záchod, v Riu jsme viděli dost strašnou Toi Toiku. V Koreji je v hokejové kabině záchod venku,“ usmívá se šéf české mise a sportovní ředitel Českého olympijského výboru Martin Doktor.

Přímo v šatně haly v Kangnungu, kde se Češi v základní skupině střetnou s Koreou, Kanadou a Švýcarskem stojí jediná bílá mušle.

Šatna českých hokejistů už je také připravena
Šatna českých hokejistů už je také připravena

„Kabina má atypický rozměr, hráči i trenéři jsou oddělení. A je tam takhle vyfiknutý záchod, plánuje se zřejmě s provizorní stěnou,“ líčí Doktor. „Hokejové kabiny neznám dopodrobna, ale zdálo se mi, že sociálek je tam málo. Ve vesnici jsou ale zase záchodky s dálkovým ovládáním a vyhříváním…“

Doktor v olympijských městech Kangnung a Pchjongčchang řeší i o něco vážnější problémy. V horské vesnici v Pchjongčchangu pořadatelé českému týmu odebrali místa pro doprovod sportovců.

„Pro nás bude největší oříšek ubytování v horské vesnici. Tam jsme dostali pokojů málo. Seškrtali nám i apartmány pro společné prostory a lékařský servis,“ uvedl Doktor. „Jsme zvyklí na špičkový lékařský servis, potřebujeme dvě místnosti pro fyzioterapeuty, potřebujeme ordinaci. Všechny evropské země si stěžují, že prostoru dostaly málo. Doufám, že s tím dokážeme bojovat.“

Pořadatelé také upravili plán pro přepravu sportovců ze Soulu do olympijských areálů. Místo rychlovlaku hodlají využívat autobusovou dopravu po dálnici.

„Vlka bude v provozu, ale týmu bude vozit autobus. Zatímco vlak jezdí hodinu a půl, autobus pojede tři a půl hodiny, s tím musíme počítat,“ říká Doktor smířeně.

Situaci však krátce po startu olympiády zkomplikují oslavy Lunárníno Nového roku.

„To bude největší problém. Máme informace, že v době svátků se celý Soul sebere a jede na venkov. Silnice ze západu na východ bývá ucpaná. Může se stát, že nám nedorazí lidi z letiště,“ říká Doktor.

Olympiáda 2018: kompletní informace najdete zde >>

Olympiáda v Pchjongčchangu: ZOH 2018 na iSport.cz

 
Program a výsledky ONLINE přenosy Češi na olympiádě Medailové pořadí
Zimní olympijské hry v Pchjongčchanguse konají od 9. do 25. února 2018. Celkem se na OH 2018 v Jižní Koreji rozdá 102 sad medailí.

Hokej na ZOH 2018

 
Program zápasů Česká nominace Tabulky a výsledky Stadiony na OH
Systém turnaje: Do čtvrtfinále postoupí přímo vítězové skupin a nejlepší tým z 2. místa. Zbylých 8 mužstev si zahraje o další čtyři místa.
Český program: Česko - USA 3:2sn
Česko - Rusko 0:3
Česko - Kanada 4:6

Eva Samková, Ester Ledecká, Barbora Havlíčková, Veronika Vítková, Ondřej Moravec, Martin Erat, Michal Krčmář, Šárka Pančochová, Martina Sáblíková, Karolína Erbanová, Pavel Francouz

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud