12. prosince 2017 • 11:31

Ruský olympijský výbor schválil start na OH pod neutrální vlajkou

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ruský olympijský výbor dnes na zasedání v Moskvě jednomyslně schválil olympijský start svých sportovců v Pchjongčchangu pod neutrální vlajkou. Účasti ruských závodníků, kteří splní kritéria Mezinárodního olympijského výboru, tak už nic nebrání.



Rozhodnutí ruského olympijského výboru, který MOV minulý týden potrestal za dopingovou aféru ze Soči vyloučením ze ZOH 2018, tak definitivně ukončilo spekulace o případném ruském bojkotu únorových soutěží v Jižní Koreji. Za start v Pchjongčchangu se přimlouval i předseda Alexandr Žukov, jenž jako součást trestu přišel o členství v MOV.

"Je potřeba jasně říci, že bojkot her by vedl jen k tomu, že ruský sport zůstane vyškrtnutý z olympijského hnutí na dlouhé roky. Naši sportovci budou v Pchjongčchangu v nelehké situaci. Tvrdit o nich, že nejsou patrioti, to je pro mne absolutně nepřijatelná věc," prohlásil Žukov.

Pro účast ruských reprezentantů v Koreji v pozici neutrálních sportovců se už minulý týden vyslovil i prezident Vladimir Putin.

Povolení ke startu "prokazatelně čistých" ruských sportovců, kteří budou mít o účast pod neutrální vlajkou zájem, bude vydávat speciální panel MOV. Vedle individuálních závodů mohou olympijští sportovci z Ruska závodit v Pchjongčchangu také v kolektivních soutěžích včetně hokejového turnaje.

Olympiáda 2018: kompletní informace najdete zde >>

Olympiáda v Pchjongčchangu: ZOH 2018 na iSport.cz

 
Program a výsledky ONLINE přenosy Češi na olympiádě Medailové pořadí
Zimní olympijské hry v Pchjongčchanguse konají od 9. do 25. února 2018. Celkem se na OH 2018 v Jižní Koreji rozdá 102 sad medailí.

Hokej na ZOH 2018

 
Program zápasů Česká nominace Tabulky a výsledky Stadiony na OH
Systém turnaje: Do čtvrtfinále postoupí přímo vítězové skupin a nejlepší tým z 2. místa. Zbylých 8 mužstev si zahraje o další čtyři místa.
Český program: Česko - USA 3:2sn
Česko - Rusko 0:3
Česko - Kanada 4:6

Eva Samková, Ester Ledecká, Barbora Havlíčková, Veronika Vítková, Ondřej Moravec, Martin Erat, Michal Krčmář, Šárka Pančochová, Martina Sáblíková, Karolína Erbanová, Pavel Francouz

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud