31.7.2017 • 13:08

Zázrak na asfaltu. Hokejbalisty a hvězdy spojila tragédie. Hráli i pro charitu

Vstoupit do diskuse
0

Smutná událost i touha pomoci dobré věci povolala v sobotu 29. června do Vsetína plejádu sportovců. Osm hokejbalových týmů z Česka a Slovenska bojovalo za podpory hokejových mistrů světa Ondřeje Němce nebo Petra Vampoly o Stoupa Cup a navíc podpořili vážně nemocného tříletého Vojtu Změlíka. Klobouk dolů!



Akce ve městě pamatujícím super slavnou éru místního hokejového klubu byla úspěšná. Maximálně! Vybralo se 370 tisíc korun (vloni se podařilo získat 240 tisíc korun), za které malý Vojta dostane asistenčního psa. Turnaj, kde bylo konečné pořadí až druhotnou záležitostí, vyhrál tým "TOP 17".

"Letos to pro nás mělo ještě větší náboj kvůli tomu, že náš tým "Top 17" hrál pro zemřelého kamaráda a jednoho z nejúspěšnějších reprezentantů historie Libora Topolánka. Zemřel vloni koncem října při tragickém pádu ze střechy," přiznal se zármutkem v hlase Martin Tvarůžek, útočník vítězů.

Třiatřicetiletý dvojnásobný mistr světa Topálek hledal v sobotu 29. října 2016 s dalšími přáteli v Praze na Smíchově na střeše budovy dobré místo pro focení, zřítil se a pád z velké výšky nepřežil.

Topolánek byl dlouholetým českým reprezentantem, naposledy působil v klubu HC Kert Park Praha, kam přestoupil z Vlašimi. „Každý z nás ví velmi dobře, jak vynikající člověk, kamarád, spoluhráč a kapitán týmu nás opustil. Libore, moc děkujeme, co vše jsi pro náš klub a celý český hokejbal udělal,“ napsali tehdy na klubový web jeho spoluhráči.

Pomohl Vampola, Hrňa i Němec. Nepřímo i Hudler

Turnaj hraný také na jeho počest měl krom úžasné atmosféry i opravdu hvězdné obsazení. "Za nás hrál například hokejista Petr Vampola. Za poražený tým ve finále třinecký Erik Hrňa. Přítomen byl dále i hokejový reprezentant Ondřej Němec. Vydražily se také za desítky tisíc dresy Jiřího Dopity a Jiřího Hudlera," pochvaloval si Tvarůžek.

Zatímco Vampola se předvedl na vsetínském asfaltu přímo na hřišti, Němec protentokrát zůstal jen na střídačce. "Já už musím plnit povinnosti v Kometě, takže jsem tady spíš jako nehrající trenér a užiju si to s klukama." V horku se nikdo nešetřil, stejně jako dárci nešetřili s penězi, které pomohou Vojtovi Změlíkovi v boji s metabolickou chorobou buněčného jádra.

„Jezdím sem už deset let, rok od roku to má větší lesk. A pokud někomu i pomůžete, je to skvělý pocit,“ zakončil milé povídání Tvarůžek.

Takže hodně štěstí do dalších ročníků, Stoupa Cupe!


Vstoupit do diskuse
0
Další články autora

iSport LIFE

Běh Kolo Testy Inspirace Akce iSport LIFE Columbia běžecké závody

iSport LIFE je web o radosti z pohybu, motivaci, pozitivním a zdravém životní stylu.

Běh, cyklistika, dobré jídlo, zdraví, zážitky, to jsou témata, na které zde narazíte. Těšte se na testy bot, sportovního vybavení, technických vychytávek, reportáže, tipy na výlety. Kdo to myslí s během a cyklistikou trochu vážně, najde zde rady zkušených sportovců.

Prostor tu mají i témata o zdraví a jídle.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá běžecké a cyklistické závody v různých městech v České republice. Přijmi výzvu!

Jízdní kola * Elektrokola * Elektrokoloběžky * Tenisové vybavení na Heureka.cz

18. září 2021
Brno
Výsledky
16. října 2021
Praha
Výsledky

www.isportlife.cz je web o životě sportovců. Nenajdete zde však výsledky, časy, rozebírání herních taktik a hledání ideálních sestav. Začíst se naopak můžete do profilů, rozhovorů a příběhů nejen našich, ale i zahraničních sportovců. Poodhalíme vám nejen jejich tréninkové finty, ale i to jak správně odpočívat. iSport LIFE je o životě ve sportu.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá také běžecké závody v různých městech v České republice.

Články odjinud
Články odjinud

{# Inicializace knihovny pro opozdene nacitani zdroju #}