26. listopadu 2011 • 18:30

Osm milionů! Charouz synovi zaplatil trénink ve formuli

Autor: Patrik Vacek (Blesk)
Vstoupit do diskuse
11
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poprvé se na okruhu proháněl s největšími hvězdami formule 1. Během včerejšího tréninku na nedělní Velkou cenu Brazílie (17:00, Nova) si pilot Jan Charouz (24) odbyl premiéru mezi elitou. Po Tomáši Engem se stal teprve druhým Čechem, který usedl za volant F1 během závodního víkendu. Účast v tréninku pilota vyšla asi na 8 milionů korun!



Skončil na posledním, čtyřiadvacátém místě 5,76 sekundy za prvním Markem Webberem. Několikrát vyjel mimo trať, ale na to, že to byla jeho premiéra na okruhu v Brazílii, nezklamal.

„S tréninkem jsem spokojený. Dalo se očekávat, že budu na chvostu. Těší mě ztráta šesti desetin na týmového kolegu Ricciarda, který má s monopostem mnohem víc najeto. Byl to skvělý pocit, potkávat se na trati s jezdci jako Schumacher, Alonso nebo Vettel,“ těšilo Charouze, který během prvního tréninku odjel nejvíc kol ze všech jezdců.

Celá tahle akce stála velký balík peněz. Podle odborníků oslovených Bleskem musel otec Charouze Antonín zaplatit 320 tisíc eur (8 milionů korun), aby se jeho syn včera mohl svézt v monopostu stáje Hispania racing.

Ještě větší ranec by musel do týmu přinést, pokud by chtěl syna dostat do závodů formule 1. Účast v jedné Grand Prix se pohybuje na částce milion eur (25 milionů korun). Celá sezona by tak mohla vyjít až na půl miliardy!

První tréninky F1 na GP Brazílie:
1. Webber (Austr./Red Bull) 1:13,811, 2. Button 1:13,825, 3. Hamilton (oba Brit./McLaren) 1:13,961, ...24. CHAROUZ (Hispania) 1:19,577.

Vstoupit do diskuse
11
Články odjinud


Články odjinud