14. února 2012 • 04:59

Maminka jubilanta Jágra: Vstávám na každý Jardův zápas

Autor: Pavel Skořepa
Vstoupit do diskuse
48
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Celý život se o něho starala. Když potřeboval, vyrazila za ním do Ameriky, aby mu tam vyvařovala české dobroty. Dnes je Anna (65), maminka hokejisty Jaromíra Jágra, v důchodu, ale na syna myslí pořád. „Na internetu sleduju každý zápas Philadelphie,“ přiznala Blesku.



Foto 

Je neuvěřitelné, s jakou chutí a pozorností Jaromírovy kroky sleduje. Přestože Anča, jak své mámě legendární útočník říká, mu už není v zámoří po boku, o tom, jak její syn v Americe válí, má dokonalý přehled.

„Na internetu jsem si kvůli tomu pořídila speciální kanál, kde boje o Stanley Cup prožívám. Nevynechám Jardův jediný zápas,“ zmínila.

Přitom mnoho duelů NHL se hraje uprostřed české noci! Hokej evidentně miluje stejně jako její kluk. Dlouhá léta se mu také stará o mediální archiv.

„Jardovi dodnes z novin vystřihávám články. Chci, aby měl památku,“ usmála se paní Jágrová.

I přes blížící se Jaromírovy kulaté narozeniny neměla o delší povídání příliš zájem. „Už mu bude čtyřicet a myslím, že je pozdě na to, abych dávala rozhovory. Když mu bylo dvacet, nedělalo mi to problém. Dnes už chci mít svůj klid.“

Jaromír Jágr na tréninku PhiladelphieFoto Barbora Reichová (Sport)


Z jejích slov tak bylo patrné, že nechce telefonát příliš prodlužovat, což v zápětí i vysvětlila. „Myslím, že je u nás přejágrováno,“ zamyslela se nad synovou popularitou, která v Česku trvá více než dvacet let.

Byla by proto ráda, kdyby ona i Jaromír měli více klidu. Jenže pokud bude slavná osmašedesátka na ledě zářit dál, jen tak se to nezmění. „Kvůli popularitě je z něho taková štvaná zvěř. Bohužel je to jeho osud, “ uzavřela.

Jaromír Jágr s úsměvem na tváři, přesně takhle ho známe
Jaromír Jágr s úsměvem na tváři, přesně takhle ho známe

Vstoupit do diskuse
48
Články odjinud


Články odjinud