26. ledna 2015 • 13:10

Osmnáct porážek? Když Nadal srazí Berdycha, bude mít rekord

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nastartoval skvělou formou, cítí obrovskou šanci. Jenže proti Tomáši Berdychovi se postaví soupeř, se kterým prohrává už od roku 2007. Česká jednička s Rafaelem Nadalem neuspěla už sedmnáctkrát po sobě a pokud ztratí i úterní čtvrtfinálový duel na grandslamovém Australian Open, zapíše se jeho španělský přemožitel do historie. Ještě nikdo v open éře, datované od roku 1968, totiž nedokázal nad jedním soupeřem vyhrát osmnáct zápasů v řadě.



Berdychova černá série s Nadalem začala v roce 2007 na antukovém turnaji v Monte Carlu. Při sedmnácti porážkách získal český hráč jen tři sety, jednou zápas kvůli zranění zad skrečoval v první sadě. Naposledy odešel poražen loni v Madridu.

„Není důležité se vracet k tomu, co bylo. Jak probíhaly minulé zápasy. Teď je spousta věcí nová a jiná. Hlavně se těším. Jsem v nejlepší možné pozici a to mi dodává sebevědomí,“ burcoval se před utkáním Berdych, který na Australian Open zatím neztratil ani set.

Stejná série, jakou má Nadal s Berdychem, se v minulosti udála třikrát a dvakrát v ní figuroval Ivan Lendl . Nad Američanem Timem Mayottem vyhrál všech sedmnáct vzájemných zápasů v rozmezí let 1980-1990 a nad jeho krajanem Jimmym Connorsem zvítězil sedmnáctkrát od turnaje ve Wembley 1984 do US Open 1992.

První se o sedmnáctizápasovou vítěznou sérii nad jedním sokem postaral Švéd Björn Borg, který v letech 1974 až 1981 pokaždé porazil Vitase Gerulaitise z USA.

Nejdelší série proher s jedním soupeřemFoto Sport

Srovnání Tomáše Berdycha a Rafaela NadalaFoto Sport

Berdychova a Nadalova bilance na letošním Australian OpenFoto Sport

Cesta turnajem Berdycha a NadalaFoto Sport

Berdycha čeká Nadal, kterého neporazil už více než osm let.
Berdycha čeká Nadal, kterého neporazil už více než osm let.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud