Pavel Novotný
27. ledna 2015 • 09:30

Berdych mě zničil, neměl jsem šanci, uznal po nářezu Nadal

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dostal nářez, na který jen tak nezapomene, přesto se za nic neschovával. "Cítil jsem se výborně, neměl jsem žádné zdravotní problémy. Prostě to nebyl můj den. Tomáš hrál skvěle, k ničemu mě nepustil," říkal na rovinu po čtvrtfinálovém debaklu s Berdychem 2:6, 0:6, 6:7 Rafael Nadal.



Rafael Nadal si již před začátkem prvního grandslamového turnaje roku stěžoval na formu. "Nemám na to, abych tady uspěl. Nevěřím si, favorita hledejte jinde," prohlásil.

Nízkou sebedůvěru potvrdil již ve druhém kole, kdy v pěti setech vydřel výhru nad Američanem Smyczekem. Dál si však počínal suverénně,  Selu i Andersona vyřídil v klidu ve třech setech. Narazil až do zdi se jménem Tomáše Berdycha .

"Tomášovi musím pogratulovat, neměl jsem proti němu šanci. Potřebuju mnohem více zápasové praxe. Svoje možnosti jsem ukázal až ve třetím setu. Do té doby jsem hrál bez sebevědomí, neměl jsem sílu, moje údery byly krátké," hledala důvody porážky světová trojka.

Nadal: Tomáš to měl jednoduché

Berdych porazil čtrnáctinásobného grandslamového vítěze po sedmnácti porážkách ve vzájemných zápasech v řadě. "Tomáš to měl strašně jednoduché. Nemohl jsem od sebe s takovou hrou čekat úspěch. Zvlášť, když soupeř hrál tak dobře. Bude ještě dlouhou dobu, než se vrátím na úroveň, na které jsem byl," dodává osmadvacetiletý tenista.

"Už když jsem do Austrálie přijel, tak jsem říkal, že to nebude lehké. Když jste po zranění, je těžké vracet se zpět mezi elitu. Vidíte to všude kolem sebe, platí to o každém sportu, já nejsem výjimka," vrací se ke svým zdravotním problémům Rafa.

VIDEO: Berdych utkání jasně ovládl

"Ale vidím i pozitiva. I přes to, v jakém stavu jsem sem přijel, tak jsem se dostal do čtvrtfinále. A to zdaleka nejsem v top formě. Odehrál jsem pět zápasů v sedmi měsících, takže tohle je úspěch," pokračuje antukový král.

Jestli by měl šanci na zvrat při případném vyhraném třetím setu však Rafa odmítá řešit. "Žádný kdyby ve sportu neexistuje. Nedostal jsem šanci hrát další set. To je sport. Dělal jsem, co bylo možné. Ve třetím setu jsem byl blízko, ale nevyšlo to. Tomáš hrál velmi agresivně, vyhrál zaslouženě," dodává.

Největší problémy dělal Nadalovi především Berdychův servis. "Výborně podával, hrál útočně, já byl pod tlakem, moje míče neměly délku. To, co jsem chtěl hrát, se mi dařilo akorát ve třetím setu. Tomáš je špičkový tenista, nemůžu čekat, že s takovou hrou proti němu uspěju,“ uzavírá Nadal.

Je to tam! Český tenista Tomáš Berdych po výhře nad Rafaelem Nadalem ve čtvrtfinále Australian Open
Je to tam! Český tenista Tomáš Berdych po výhře nad Rafaelem Nadalem ve čtvrtfinále Australian Open

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud