25. ledna 2016 • 07:10

Jízda Strýcové v Melbourne končí na Azarenkové, dohrál i Wawrinka

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

AUSTRALIAN OPEN | Tenistka Barbora Strýcová skončila na grandslamovém Australian Open v osmifinále. Češka dnes v Melbourne prohrála s turnajovou čtrnáctkou Viktorií Azarenkovou z Běloruska po setech 2:6 a 4:6. Se stejnou soupeřkou Strýcová v Melbourne vypadla třetím rokem v řadě.



Posledním českým zástupcem ve dvouhrách tak zůstal šestý nasazený Tomáš Berdych, kterého v úterním čtvrtfinále čeká Švýcar Roger Federer.

V duelu bývalých juniorských šampionek turnaje udělala Strýcová 33 chyb proti pouhým 14 Azarenkové. Favorizovaná Běloruska, která dvakrát slavila v Melbourne titul i mezi dospělými, Češku ve výměnách od základní čáry přetlačila.

Barbora Strýcová dohrála v osmifinále na AzarenkovéFoto EPA

"Musím uznat, že dneska jsem na soupeřku asi neměla. Azarenková je ve formě, hrála jsem tu s ní potřetí v řadě a tentokrát na mě třeba oproti loňsku působila, že je mnohem více hladová po úspěchu. Určitě může patřit k favoritkám na titul," řekla Strýcová iDnes a Radiožurnálu.

Devětadvacetiletá rodačka z Plzně držela s bývalou světovou jedničkou krok ve druhé sadě. Výborně se pohybovala, bránila i úspěšně chodila na síť. V sedmé hře ale přišla o servis a své jediné dva brejkboly v utkání vzápětí nevyužila.

Zápas Strýcová prohrála za hodinu a šestadvacet minut a při odchodu z Areny Roda Lavera ji vyprovázel potlesk fanoušků i Azarenkové. "Šla jsem vyhrát. Fajn, bojovala jsem, ale mrzí mě to. Pořád jsem byla pod tlakem a musela pořád běhat. To se hraje těžko," litovala Strýcová.

Z Austrálie by se nyní měla přesunout do Rumunska k utkání 1. kola Fed Cupu a pak na další turnaje s cílem probojovat se na olympijské hry do Ria.

Barbora Strýcová skončila v Melbourne na AzarenkovéFoto ČTK

"Každý vyhraný zápas a dobrý turnaj je pro mě krůček k olympiádě. To je můj sen. Byla by to moje poslední olympiáda, tak věřím, že se mi může podařit se tam kvalifikovat," dodala Strýcová.

Azarenková si zkompletování hattricku nad českou tenistkou cenila. "Je to těžká soupeřka, jsem šťastná, že jdu dál. Hrála jsem chytře, agresivně, využila své šance a udržela si potřebný klid," vypočítala. "Možná si příští rok zahrajeme spolu ve čtvrtfinále," glosovala s úsměvem fakt, že v roce 2014 vyřadila Strýcovou ve druhém kole a loni ve třetím.

Nyní Azarenková ve čtvrtfinále narazí na Němku Angelique Kerberovou. Zopakují si finále nedávného turnaje v Brisbane, které jasně ovládla Běloruska.

Dvojnásobný úspěch dnes prožil britský tenis. Zatímco od loňského finalisty Andyho Murrayho se postup do čtvrtfinále čekal, Johanna Kontaová překvapila a je mezi osmičkou nejlepších na grandslamech poprvé.

Murray vyřadil domácího Bernarda Tomica 6:4, 6:4 a 7:6, 47. hráčka žebříčku Kontaová otočila zápas s 21. nasazenou Ruskou Jekatěrinou Makarovovou ve výhru 4:6, 6:4 a 8:6. O semifinále Australian Open si zahraje jako první Britka po 33 letech.

Ještě větší senzaci způsobila čínská hráčka z kvalifikace Čang Šuaj. Tenistka ze druhé stovky žebříčku WTA (133.) neměla až do letošního Australian Open jedinou výhru na grandslamech při 14 účastech, dnes však už slavila postup do čtvrtfinále přes Madison Keysovou z USA. Životní turnaj může vyšperkovat v dalším kole proti Kontaové.

V osmifinále mužské dvouhry skončil šampion z Melbourne z roku 2014 a čtvrtý nasazený Stan Wawrinka. V pětisetové bitvě trvající téměř čtyři hodiny podlehl Kanaďanovi Milosi Raonicovi 4:6, 3:6, 7:5, 6:4 a 3:6. Raonicovi se favorizovaného Švýcara podařilo zdolat až na pátý pokus.

Úterní výsledky Australian Open

Dvouhra - 4. kolo:

Monfils (23-Fr.) - Kuzněcov (Rus.) 7:5, 3:6, 6:3, 7:6 (7:4),
Raonic (13-Kan.) - Wawrinka (4-Švýc.) 6:4, 6:3, 5:7, 4:6, 6:3,
Ferrer (8-Šp.) - Isner (10-USA) 6:4, 6:4, 7:5
A. Murray (2-Brit.) - Tomic (16-Austr.) 6:4, 6:4, 7:6 (7:4).


Smíšená čtyřhra - 2. kolo:
Yung-Jan Chan, Bopanna (3-Tchaj-wan/Indie) - Hlaváčková, Kubot (ČR/Pol.) 4:6, 6:3, 10:6.

Ženy:

Dvouhra - 4. kolo:

Azarenková (14-Běl.) - Strýcová (ČR) 6:2, 6:4,
Kerberová (7-Něm.) - Becková (Něm.) 6:4, 6:0,
Kontaová (Brit.) - Makarovová (21-Rus.) 4:6, 6:4, 8:6.

Čtyřhra - 3. kolo:

Karolína Plíšková, Görgesová (13-ČR/Něm.) - Garciaová, Mladenovicová (3-Fr.) 6:1, 7:6 (7:5)

Junioři:

Dvouhra - 2. kolo:

Linová (Aus.) - Kaňková (14-ČR): 6:4, 7:6 (7:4)

Juniorky:

Čtyřhra - 1. kolo:


Kaňková, Aiavaová (ČR/Austr.) - Drummyová, Šimizuová (Ir./Jap.) 6:3, 6:3.

Junioři:

Čtyřhra - 1. kolo:

Klein, Rikl (8-SR/ČR) - Caruana, Ciurletti (USA/It.) 6:4, 6:2.

Viktoria Azarenková byla nad síly české hráčky
Viktoria Azarenková byla nad síly české hráčky

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud