31. května 2016 • 18:57

Berdych odehrál jen tři gamy, osmifinále mu odsunul déšť na středu

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tři gamy a dost. Tenisové French Open trápí déšť a život komplikuje i Tomáši Berdychovi. Ten odehrál z už jednou odloženého osmifinále proti Davidu Ferrerovi právě jen tři hry a poté začalo opět pršet. Organizátoři kvůli nuestávajícímu dešti nakonec museli celý zbylý úterní program zrušit.



Český tenista na dvorci Suzanne Lenglenové prohrává v první sadě 1:2 a znovu bude pokračovat až ve středu, pokud se počasí umoudří. Déšť způsobil další odklad a výrazně nahustí program.

Duel sedmého nasazeného Berdycha s Ferrerem měl začít v pondělí, ale to se v Paříži poprvé po šestnácti letech neodehrál ani zápas. Dnešek byl podobný. Z dvouhry mužů či žen se uzavřela pouze dvě utkání, v nichž neuspěly favoritky a následně si stěžovaly na neregulérní podmínky. Hodně kritizovaly organizátory za rozhodnutí nastoupit v nepříjemném mrholení i hrát s nasáklými míči.

Berdych vedl v první hře 40:0 při podání Ferrera, s kterým má bilanci 6:8, ale ani jeden ze tří brejkbolů nevyužil. Sám si jistě podržel servis, stejně jako po něm Španěl. Poté rozhodčí zápas k nelibosti fanoušků přerušil a hráči odešli do šaten.

"Hej, Australian Open, můžete poslat jednu střechu do Paříže? Máte tam tři," napsal Berdych na sociálních sítích během dne v narážce na to, že Roland Garros zůstává jediným grandslamem bez zastřešeného dvorce. Později přidal fotku deštníku s nápisem "Déšť navždy" a přidal popisek: "Tohle mi právě doručili. Mám to brát jako urážku?"

Tomáš Berdych pod deštníkem krátce poté, co rozehrál své pařížské osmifinále proti Davidu Ferrerovi
Tomáš Berdych pod deštníkem krátce poté, co rozehrál své pařížské osmifinále proti Davidu Ferrerovi

Úterní program začal s více než hodinovým zpožděním. Pak se hrálo něco přes půl hodiny a tenisté museli znovu do šaten. Až po třetí hodině se program znovu na krátko rozběhl. Organizátoři už odsunuli na středu čtvrtfinálové duely Murray - Gasquet a Wawrinka - Vinolas a nuceně přesouvají i další a další zápasy, které se ještě nestačily rozehrát.

Na kouskování zápasu kvůli počasí doplatila turnajová dvojka Agnieszka Radwaňská. Polka v několikrát deštěm přerušeném utkání, které začalo už v neděli, prohrála s Bulharkou Cvetanou Pironkovovou 6:2, 3:6 a 3:6.

Radwaňská přitom mířila v neděli za jasným postupem. Zápas měla zprvu pod kontrolou, ale za stavu 6:2 a 3:0 byl kvůli dešti zastaven. V dohrávce v těžkých podmínkách Polka zaostávala a Pironkovová duel senzačně otočila.

"Bylo to kvůli dešti náročné, na dokončení jsme čekaly skoro dva dny, ale já jsem vyhrála, tak si nemůžu stěžovat," řekla až 102. hráčka světa Pironkovová.

Soupeřkou Pironkovové bude ve čtvrtfinále Australanka Samantha Stosurová, která rovněž těžila z chladu a vlhkého počasí a díky své silové hře přehrála šestou nasazenou Simonu Halepovou z Rumunska po setech 7:6 a 6:3. Stosurová přitom před pauzou prohrávala 3:5.

Tenisový grandslamový turnaj French Open v Paříži (antuka, dotace 32,017.500 eur):
Ženy:
Dvouhra - 4. kolo:
Pironkovová (Bulh.) - A. Radwaňská (2-Pol.) 2:6, 6:3, 6:3,
Stosurová (21-Austr.) - Halepová (6-Rum.) 7:6 (7:0), 6:3.

Junioři - 1. kolo:
Rikl (ČR) - Riffice (USA) 7:5, 3:6, 6:1.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud