30. října 2011 • 13:30

Peschkeová čtyřhru na Turnaji mistryň nevyhrála ani napotřetí

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká tenistka Květa Peschkeová ani na třetí pokus nevyhrála čtyřhru na Turnaji mistryň. Nejlepší pár sezony Peschkeová se Slovinkou Katarinou Srebotnikovou prohrál v dnešním finále v Istanbulu s Američankami Lisou Raymondovou a Liezel Huberovou dvakrát 4:6.



"Byly jsme hodně blízko, byl to velice vyrovnaný zápas. Chybělo pár míčů k super-tiebreaku, už jsme se viděly v něm, ale nevyšlo to," řekla Peschkeová.

Na zápas mělo podle Češky vliv nastřelení Srebotnikové. Wimbledonské vítězky Peschkeová a Srebotniková vedly v prvním setu 2:0 a Huberová v třetím gamu trefila při hře na síti Slovinku do hrudi.

"To ji šokovalo a nebyla pak v klidu a v pohodě jako ze začátku. Ovlivnilo to další vývoj. Diktovaly jsme do té doby tempo hry. Nastřelila ji nesympaticky a pravděpodobně bych řekla naschvál," řekla Peschkeová.


Česko-slovinský pár ztratil od stavu 2:0 v první sadě a nastřelení Srebotnikové čtyři hry po sobě i celý set a v druhém prohrával 1:3. "Až v tu dobu jsme se probudily a na konci to bylo o pár míčích," řekla Peschkeová, která v utkání dvakrát přišla o servis.

Američanky byly úspěšnější při prohozech, hrály soupeřkám na síti více do těla a měly razantnější servis. "Hlavně Raymondová hrála hodně dobře. Každý její úder byl vítězný, nebylo to jednoduché přes ni přejít," prohlásila Peschkeová.

Šestatřicetiletá Peschkeová marně dobývala triumf na Turnaji mistryň se Srebotnikovou už loni, v roce 2008 neuspěla s Rennae Stubbsovou z Austrálie. V případě výhry mohla být pátou Češkou, která by trofej získala po Martině Navrátilové, Heleně Sukové, Haně Mandlíkové a Janě Novotné.

Peschkeovou stejně jako Kvitovou čeká příští týden ještě poslední vrchol sezony: v českém týmu budou bojovat v Moskvě proti Rusku ve finále Fed Cupu.

Huberová a Raymondová mají z Turnaje mistryň dohromady už sedm titulů, ale společně vyhrály poprvé. Huberová zvítězila v letech 2007 a 2008 s Carou Blackovou ze Zimbabwe, osmatřicetiletá Raymondová triumfovala se Stubbsovou již před deseti lety a dvakrát pak s další Australankou Samanthou Stosurovou (2005, 2006).

Tenisový Turnaj mistryň v Istanbulu (tvrdý povrch, dotace 4,95 milionu dolarů):
Čtyřhra - finále:
Huberová, Raymondová (2-USA) - Peschkeová, Srebotniková (1-ČR/Slovin.) 6:4, 6:4.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud