30. července 2014 • 19:02

BUM BUM Sabine! Nejrychlejší servis historie letěl 211 km/h

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejvýše na žebříčku WTA vystoupala na 15. místo, jedno prvenství už ale německé tenistce Sabině Lisické nikdo neodpáře. Na turnaji ve Stanfordu zaservírovala rychlostí 211 kilometrů v hodině, rychlejší podání ženský tenis nepamatuje. Přezdívku Bum Bum Sabina nenosí náhodou.



Komparzní roli při Lisické dělobuchu plnila šampionka French Open z roku 2008 Ana Ivanovičová. Srbka na míček sice stihla zareagovat, do dvorce ho ale neumístila a s Němkou po raketovém servisu prohrávala 5:6.

Lisická ale set ztratila v tiebreaku, zkrácenou hru prohrála 2:7, a druhé dějství už byl rychlý proces. Po výhře 7:6 6:1 si druhé kolo ve Stanfordu zahraje srbská soupeřka, Němka na turnaji dotovaném 710 000 amerických dolarů, kde se bije i Češka Karolína Plíšková, končí.

VIDEO: Podívejte se, jak Lisická přepsala historii


"No, aspoň jsem zlomila rekord Tour," napsala na twitter zklamaná Lisická, která svým servisem překonala Venus Williamsovou, které přístroje naměřily na US Open v roce 2007 rychlost 208 km/h.

Mezi tenisty je v tomto směru rekordmanem Australan Samuel Groth, jenž v květnu 2012 na challengeru v korejském Pusanu zahrál servis rychlostí 263 km/h. Známým servírujícm bombarďákem byl i Andy Roddick, jehož jedno podání se dokonce zarylo do antuky.

VIDEO: Pravda nebo podvrh? Roddickův servis se zabořil do antuky


Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud