Pavel Novotný
17. září 2014 • 15:05

Restart kariéry Vaidišové? Na kurtu bez sběračů míčků, diváků i sudích

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Plné tribuny, tisíce fanoušků v hledišti, miliony u obrazovek... Tohle vše Nicole Vaidišová velmi dobře zná ze svých semifinálových účastí na Australian Open či Roland Garros. Teď se však pětadvacetiletá hráčka prakticky vrátila do časů, kdy s tenisem začínala.



Narvané hlediště centrkurtu vystřídalo na malém turnaji ITF v Albuquerque v Novém Mexiku pár diváků na minitribuně či za plotem.

Na početnou enklávu rozhodčích pečlivě střežící každý svou čáru mohla rodačka z Norimberka taky zapomenout. A sběrači míčků? To už je na malém podniku s dotací 75 tisíc dolarů úplné sci-fi.

Ani de facto amatérské podmínky nemohly kdysi sedmou hráčku planety zastavit. Nicole Vaidišová si v prvním kole poradila s bulharskou rodačkou reprezentující Kazachstán Sesil Karatančevovou za 72 minut 6:3, 6:4 a dobře tak nastartovala svoji cestu zpět na  vrchol.

VIDEO: Kulisy návratu Nicole Vaidišové

Česká tenistka předvedla, že cit pro údery nezapomněla. Zápas měla kromě začátku pod kontrolu a zaslouženě mohla slavit úspěšný comeback. Ale ani emoce se u norimberské rodačky po čtyř a půlleté pauze nezmizely.

Za nepovedený start do utkání, ve kterém Vaidišová prohrávala 1:3, zaplatila raketa, která inkasovala tři rány o beton místního kurtu. A Nicol neubrala ani v koncovce zápasu. "Do p…, hni nohama, krávo," zuřila nad nepovedeným míčkem.  

Ani vítězný mač však vítězku šesti turnajů na okruhu do výšin euforie nevystřelil. "Nemůžu teď být namyšlená a myslet si, že po čtyřech letech mimo tenis a po zdravotních problémech, které jsem měla, přijdu a budu všechno vyhrávat," řekla po zápase místním médiím.

Vaidišovou čeká ve druhém kole buď Britka Kontaová, 119. na žebříčku, nebo domácí Cohenová, které patří až 309. pozice.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud